
Grillet laksfilet med balsamico-glaze
oppskrift på saftige grillet laksefileter med en smakfull balsamico glasur. enkel å lage og perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp balsamicoeddik
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer (pakket) mørk brunt sukker
- 6–6,5 unser laksefileter med skinn
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Kombiner de første fire ingrediensene i en middels stor kjele. Kok opp til det er redusert til 1/3 kopp, omtrent 17 minutter. Smak til med salt og pepper i glasuren. (Kan lages én uke på forhånd. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen på lav varme før bruk.) Forbered grillen (middels høy varme). Pensle laksen lett med olje; strø over salt og pepper. Grill laksen, med kjøttsiden ned først, til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, omtrent 5 minutter på hver side. Overfør laksen til et serveringsfat. Hell glasuren over laksen.
- 2Kombiner de første fire ingrediensene i en middels stor kjele. Kok opp til det er redusert til 1/3 kopp, omtrent 17 minutter. Smak til med salt og pepper i glasuren. (Kan lages én uke på forhånd. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen på lav varme før bruk.)
- 3Forbered grillen (middels høy varme). Pensle laksen lett med olje; strø over salt og pepper. Grill laksen, med kjøttsiden ned først, til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, omtrent 5 minutter på hver side. Overfør laksen til et serveringsfat. Hell glasuren over laksen.