Råstekt kylling med ingefær og koriander
oppskrift på saftig og smakfull shredded chicken med ingefær og koriander. enkel å lage og perfekt for en rask middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kyllingbrysthalvpar med skinn og bein (1 1/2 pund totalt)
- 1 1/2 teskje fersk limejuice
- 1 teskje asiatisk chilibønne-paste med hvitløk (helst Lan Chi)
- 1 teskje rød-chiliolje, eller etter smak
- 1 teskje Sichuan-peppertolje, eller etter smak
- 1 teskje finrevet (med rivjern) fersk ingefær
- 1/2 teskje finrevet (med rivjern) hvitløk
- 1/2 teskje finhakket fersk mild langrød chili, som Holland
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp ferske korianderstilker
Fremgangsmåte
- 1Sett et damprist inne i en bred kjele på 6 til 8 liter og fyll bunnen med vann (ikke over risten), og kok opp. Arranger kyllingen i ett lag i en lav, varmebestandig bolle som er liten nok til å passe akkurat inne i kjelen. Damp kyllingen i bollen på risten, dekket med lokk, til den er akkurat gjennomkokt, ca. 25 minutter. Fjern bollen fra kjelen med tang. Når kyllingen er avkjølt nok til å håndteres, riv den grovt, og kast skinn og bein. Sett væsken i bollen til side.
- 2I mellomtiden, rør sammen limesaft, bønnepaste, rød-chiliolje, Sichuan-peppertolje, ingefær, hvitløk, chili, salt, og 2 spiseskjeer av den reserverte kyllingvæsken i en stor bolle. Rør inn kylling, koriander, og salt etter smak.