Hello Fresh Mobile Banner
Biff av skirt steak med sopp og chipotle-aioli

Biff av skirt steak med sopp og chipotle-aioli

oppskrift på saftig skirt steak servert med sopp og krydret chipotle aioli. perfekt for en smakfull middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 1/4 kopp grovkornet Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 1 spiseskje finhakket hermetisk chipotle-chili
  • 1/2 kopp mørk øl
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer hakket hvitløk
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 3/4 teskje sterk pepper saus (som Tabasco)
  • 2 pund skåret biff, trimmet for fett
  • 2 rødløk, tynne skiver i ringer
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3/4 teskje grovt salt
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 stor sjalottløk, skivet
  • 3/4 pund assorterte sopp (som crimini og østerssopp), skivet
  • 1/4 kopp sherryeddik
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 280 gram blandede babyblad salat

Fremgangsmåte

  1. 1Lag aioli: Visp alle ingrediensene i en liten bolle til de er godt blandet. Smak til dressingen med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  2. 2Visp alle ingrediensene i en liten bolle til de er godt blandet. Smak til dressingen med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 3Lag biffen: Visp de første 6 ingrediensene sammen i en glassform på 33x23x5 cm. Legg biffene i marinaden; vend dem slik at de dekkes. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i minst 8 timer.
  4. 4Visp de første 6 ingrediensene sammen i en glassform på 33x23x5 cm. Legg biffene i marinaden; vend dem slik at de dekkes. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i minst 8 timer.
  5. 5Lag salaten: Bland løk, sitronsaft og grovt salt i en middels stor bolle. La stå i 1 time, av og til omrøring. Forbered grillen (middels til høy varme). Ta biffene ut av marinaden. Strø over salt og pepper. Grill i ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffene til en skjæreflate. Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sopp; sautér til de er godt brune, ca. 7 minutter. Tilsett eddik i pannen og kok opp, skrap opp de brune bitene. Ta av varmen; bland inn oljen. Smak til soppblandingen med salt og pepper. Bland salatbladene, løk og soppblandingen i en stor bolle; vend forsiktig. Fordel salatblandingen på 6 tallerkener. Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene; legg dem oppå salaten. Drypp litt aioli over salatene. Server resten av aiolien separat.
  6. 6Bland løk, sitronsaft og grovt salt i en middels stor bolle. La stå i 1 time, av og til omrøring.
  7. 7Forbered grillen (middels til høy varme). Ta biffene ut av marinaden. Strø over salt og pepper. Grill i ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør biffene til en skjæreflate.
  8. 8Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og sopp; sautér til de er godt brune, ca. 7 minutter. Tilsett eddik i pannen og kok opp, skrap opp de brune bitene. Ta av varmen; bland inn oljen. Smak til soppblandingen med salt og pepper.
  9. 9Bland salatbladene, løk og soppblandingen i en stor bolle; vend forsiktig. Fordel salatblandingen på 6 tallerkener. Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene; legg dem oppå salaten. Drypp litt aioli over salatene. Server resten av aiolien separat.