Kylling- og artisjokkfrikassé med morellsopper
oppskrift på en delikat kylling- og artisjokkris med smakfulle morel-sopp, perfekt for en sofistikert middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 sitroner
- 12 små artisjokker
- 6 kopper vann
- 2 spiseskjeer hvetemel, pluss litt til å dyppe i
- 2 teskjeer salt
- 1 laurbærblad
- 2 spiseskjeer smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 4 kyllinglår
- 4 kyllinglår med lår og legg
- 113 gram ferske morel-sopper
- 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og tynne skiver
- 2 store sjalottløk, tynne skiver
- 2 spiseskjeer hakket fersk timian, delt
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp lavsalt kyllingkraft
- 1/4 kopp crème fraîche
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor bolle med vann. Press saften ut av 1 sitron i vannet; legg sitronhalvdelene i vannet. Riv de ytre bladene av 1 artisjokk til bare de bleke grønne bladene gjenstår. Klipp 3/4 tomme av toppen; trim enden av stilken. Del artisjokken i to på langs. Gni de kuttede sidene av artisjokken med sitronhalvdel; overfør til en bolle med sitronvann. Gjenta med de resterende artisjokkene. Kok opp 6 kopper vann, 2 spiseskjeer mel, 2 teskjeer salt og laurbærblad i en stor kjele. Tilsett artisjokkhalvdelene og kok til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Smelt smør med olje i en tykk, stor, dyp stekepanne over middels varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingen i mel, og rist av overflødig mel. Stek kyllingen til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett sopp, gulrøtter og sjalottløk i pannen. Krydre med salt og pepper. Surr til grønnsakene begynner å mykne, ca. 4 minutter. Tilsett 1 spiseskje timian og hvitløk; surr i 1 minutt. Hell i vin; kok opp. Tilsett buljong og artisjokker; kok opp. Legg kyllingen tilbake i pannen, skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Vend kyllingen, dekk til igjen, og la det småkoke til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter til. Overfør kylling og grønnsaker til et serveringsfat. Visp crème fraîche inn i sausen i pannen; kok opp. Krydre med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen, dryss resten av timianen over, og server.
- 2Fyll en stor bolle med vann. Press saften ut av 1 sitron i vannet; legg sitronhalvdelene i vannet. Riv de ytre bladene av 1 artisjokk til bare de bleke grønne bladene gjenstår. Klipp 3/4 tomme av toppen; trim enden av stilken. Del artisjokken i to på langs. Gni de kuttede sidene av artisjokken med sitronhalvdel; overfør til en bolle med sitronvann. Gjenta med de resterende artisjokkene.
- 3Kok opp 6 kopper vann, 2 spiseskjeer mel, 2 teskjeer salt og laurbærblad i en stor kjele. Tilsett artisjokkhalvdelene og kok til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet.
- 4Smelt smør med olje i en tykk, stor, dyp stekepanne over middels varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Vend kyllingen i mel, og rist av overflødig mel. Stek kyllingen til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett sopp, gulrøtter og sjalottløk i pannen. Krydre med salt og pepper. Surr til grønnsakene begynner å mykne, ca. 4 minutter. Tilsett 1 spiseskje timian og hvitløk; surr i 1 minutt. Hell i vin; kok opp. Tilsett buljong og artisjokker; kok opp.
- 5Legg kyllingen tilbake i pannen, skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Vend kyllingen, dekk til igjen, og la det småkoke til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter til. Overfør kylling og grønnsaker til et serveringsfat. Visp crème fraîche inn i sausen i pannen; kok opp. Krydre med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen, dryss resten av timianen over, og server.