
Havrekjeks med vaniljeis av nektarin
Lag deilige havregrynskjeksandwich med frisk nectarine iskrem. Perfekt sommerdessert som kombinerer søte og friske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper gammeldags havregryn
- 3/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 1/3 kopp (pakket) mørkbrunt sukker
- 1/3 kopp sukker
- 1 stort egg
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- Nonstick-vegetabilsk oljespray
- 680 gram nektariner, uten stein, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1/4 kopp sukker
- 1 pint vaniljeis, litt myknet
Fremgangsmåte
- 1For kokies: Plasser 1 rille i øvre tredjedel og 1 rille i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 175°C. Legg to bakepapirkledde stekebrett. Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er luftig. Tilsett begge sukkertypene og pisk til det er godt blandet. Pisk inn egg og vanilje. Rør inn de tørre ingrediensene. Bruk 2 spiseskjeer røre per kokie, og legg åtte klatter på hvert brett, med 7,5 cm mellomrom. Flat ut klattene til 5 cm runde kaker. Stek kokiene i 10 minutter. Vend stekebrettene og stek videre til kokiene er gylne og tørre å ta på, omtrent 3 minutter til. La avkjøle i 2 minutter. Overfør kokiene til en rist. La dem avkjøle helt. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett.)
- 2Plasser 1 rille i øvre tredjedel og 1 rille i nedre tredjedel av ovnen, og forvarm til 175°C. Legg to bakepapirkledde stekebrett.
- 3Bland de fem første ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er luftig. Tilsett begge sukkertypene og pisk til det er godt blandet. Pisk inn egg og vanilje. Rør inn de tørre ingrediensene. Bruk 2 spiseskjeer røre per kokie, og legg åtte klatter på hvert brett, med 7,5 cm mellomrom. Flat ut klattene til 5 cm runde kaker.
- 4Stek kokiene i 10 minutter. Vend stekebrettene og stek videre til kokiene er gylne og tørre å ta på, omtrent 3 minutter til. La avkjøle i 2 minutter. Overfør kokiene til en rist. La dem avkjøle helt. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett.)
- 5Til iskremen: Forvarm ovnen til 190°C. Spray et stort, rillede stekebrett med non-stick spray. Fordel nektariner i ett lag på brettet. Strø over sukker og vend godt for å dekke. Stek i 15 minutter. Rør godt. Stek videre til frukten er mør, og saften begynner å tykne og karamellisere, og rør hver 5. minutt for å unngå brent smak, i ca. 20 minutter til. Overfør frukt og saft til en stor bolle; mos grovt og avkjøl. Bland inn iskremen i frukten. Frys til nesten fast, ca. 45 minutter.
- 6Forvarm ovnen til 190°C. Spray et stort, rillede stekebrett med non-stick spray. Fordel nektariner i ett lag på brettet. Strø over sukker og vend godt for å dekke. Stek i 15 minutter. Rør godt. Stek videre til frukten er mør, og saften begynner å tykne og karamellisere, og rør hver 5. minutt for å unngå brent smak, i ca. 20 minutter til. Overfør frukt og saft til en stor bolle; mos grovt og avkjøl. Bland inn iskremen i frukten. Frys til nesten fast, ca. 45 minutter.
- 7Legg 8 kokier med den flate siden opp på arbeidsflaten. Fordel 1/3 kopp iskrem på hver. Topp hver med 1 kokie, med den flate siden ned, og trykk forsiktig for å lime dem sammen (sett til overskudd av iskrem til senere bruk). Pakk sandwichene inn i folie og frys. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosne.)
- 8Legg 8 kokier med den flate siden opp på arbeidsflaten. Fordel 1/3 kopp iskrem på hver. Topp hver med 1 kokie, med den flate siden ned, og trykk forsiktig for å lime dem sammen (sett til overskudd av iskrem til senere bruk). Pakk sandwichene inn i folie og frys. (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frosne.)