Aprikos iste

Aprikos iste

Lær hvordan du lager en deilig apricot iced tea, perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med friske aprikoser og te. Passer for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 3 poser med oransje pekoe-te
  • 4 kopper vann
  • fem 5 ½-unse bokser med aprikosnektar (ca. 3 ⅓ kopper), avkjølt
  • ½ kopp avkjølt enkel sirup, eller etter smak
  • 1 ⅓ kopper sukker
  • 1 ¼ kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage teen: Legg teposer i en varmebestandig kanne. I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og fjern deretter teposene. Avkjøl teen og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time. Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass.
  2. 2Legg teposer i en varmebestandig kanne.
  3. 3I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og fjern deretter teposene. Avkjøl teen og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time.
  4. 4Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass.
  5. 5For å lage sirupen: I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøle og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.
  6. 6I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøle og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket.
  7. 7Gir omtrent 2 kopper.