
Aprikos iste
Lær hvordan du lager en deilig apricot iced tea, perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med friske aprikoser og te. Passer for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 3 poser med oransje pekoe-te
- 4 kopper vann
- fem 5 ½-unse bokser med aprikosnektar (ca. 3 ⅓ kopper), avkjølt
- ½ kopp avkjølt enkel sirup, eller etter smak
- 1 ⅓ kopper sukker
- 1 ¼ kopper vann
Fremgangsmåte
- 1For å lage teen: Legg teposer i en varmebestandig kanne. I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og fjern deretter teposene. Avkjøl teen og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time. Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass.
- 2Legg teposer i en varmebestandig kanne.
- 3I en kjele, kok opp vannet og hell det over teposene. La teen trekke i 5 minutter, og fjern deretter teposene. Avkjøl teen og sett den i kjøleskapet, dekket, til den er kald, omtrent 1 time.
- 4Rør inn nektar og sirup. Server teen over is i høye glass.
- 5For å lage sirupen: I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøle og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Gir omtrent 2 kopper.
- 6I en kjele, kok opp sukker og vann under omrøring, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. La sirupen avkjøle og sett den i kjøleskapet, dekket. Sirupen kan lages to uker i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket.
- 7Gir omtrent 2 kopper.



