Rød karri med peanøttsaus
lær hvordan du lager en kremet og smakfull rød curry peanøttsaus perfekt til asiatisk inspirerte retter. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/3 kopp finhakket grønn løk (ca. 3 stk.)
- 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer thai rød currypaste
- 3/4 kopp jevnt peanøttsmør
- 1 kopp hermetisk usøtet kokosmelk
- 1/2 kopp (eller mer) lavsaltet kyllingkraft
- 1 spiseskje sukker
- 1 spiseskje soyasaus
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 2 1/2 spiseskjeer fersk limesaft
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- Ingrediensinformasjon: Thai rød currypaste og usøtet kokosmelk finnes i mange dagligvarebutikker samt i asiatiske og indiske markeder.
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en kjele på middels varme. Tilsett de neste tre ingrediensene; sautér i 2 minutter. Tilsett currypaste; rør i 1 minutt. Visp inn peanøttsmør, deretter de neste fem ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til det er redusert til 2 kopper, mens du visper og tilsetter buljong etter behov, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Rør inn limesaft. FORBEREDT: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen, tynn ut med buljong etter behov. Rør inn koriander i sausen og server.
- 2Varm opp olje i en kjele på middels varme. Tilsett de neste tre ingrediensene; sautér i 2 minutter. Tilsett currypaste; rør i 1 minutt. Visp inn peanøttsmør, deretter de neste fem ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til det er redusert til 2 kopper, mens du visper og tilsetter buljong etter behov, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Rør inn limesaft. FORBEREDT: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen, tynn ut med buljong etter behov.
- 3Rør inn koriander i sausen og server.