Hello Fresh Mobile Banner
Rød karri med peanøttsaus

Rød karri med peanøttsaus

lær hvordan du lager en kremet og smakfull rød curry peanøttsaus perfekt til asiatisk inspirerte retter. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/3 kopp finhakket grønn løk (ca. 3 stk.)
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer thai rød currypaste
  • 3/4 kopp jevnt peanøttsmør
  • 1 kopp hermetisk usøtet kokosmelk
  • 1/2 kopp (eller mer) lavsaltet kyllingkraft
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 1/2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander
  • Ingrediensinformasjon: Thai rød currypaste og usøtet kokosmelk finnes i mange dagligvarebutikker samt i asiatiske og indiske markeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en kjele på middels varme. Tilsett de neste tre ingrediensene; sautér i 2 minutter. Tilsett currypaste; rør i 1 minutt. Visp inn peanøttsmør, deretter de neste fem ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til det er redusert til 2 kopper, mens du visper og tilsetter buljong etter behov, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Rør inn limesaft. FORBEREDT: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen, tynn ut med buljong etter behov. Rør inn koriander i sausen og server.
  2. 2Varm opp olje i en kjele på middels varme. Tilsett de neste tre ingrediensene; sautér i 2 minutter. Tilsett currypaste; rør i 1 minutt. Visp inn peanøttsmør, deretter de neste fem ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til det er redusert til 2 kopper, mens du visper og tilsetter buljong etter behov, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen; avkjøl. Rør inn limesaft. FORBEREDT: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen, tynn ut med buljong etter behov.
  3. 3Rør inn koriander i sausen og server.