Grønne og hvite crudités med urted anis-dip

Grønne og hvite crudités med urted anis-dip

oppskrift på friske grønne og hvite crudités servert med en aromatisk urted anis-dip, perfekt som forrett for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp naturell yoghurt
  • 1/2 kopp rømme
  • 1/2 kopp majones
  • 1 1/2 teskje hvitvinseddik, eller etter smak
  • 1 1/2 teskje grovkornet sennep, eller etter smak
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/2 teskje salt
  • 1 teskje anisfrø, knust
  • 2 teskje Pernod, eller etter smak
  • 1 1/2 spiseskje finhakket estragon
  • 1 1/2 spiseskje finhakket frisk kjørvel, hvis ønskelig
  • 12 kopper assorterte crudités, som for eksempel blanchert brokkoli og blomkål, grønne bønner og snøgress; råskåret selleri, fennikel, grønn paprika, agurk og daikon; samt belgisk endiveblad

Fremgangsmåte

  1. 1Lag dip: I en bol visperes alle ingrediensene unntatt urtene sammen med salt og pepper etter smak. La dippen stå kjølig, dekket, i minst 4 timer og opptil 4 dager. Rett før servering, rør inn estragon og chervil. Pynt crudités dekorativt på et lagdelt serveringsfat eller i en stor kurv, og server med dippen.
  2. 2Visper alle ingrediensene unntatt urtene sammen med salt og pepper i en bolle. La dippen stå kjølig, dekket, i minst 4 timer og opptil 4 dager. Rett før servering, rør inn estragon og chervil.
  3. 3Pynt crudités dekorativt på et lagdelt serveringsfat eller i en stor kurv, og server med dippen.