Mango- og papayacrepes med brunet smør, kanel og hjemmelaget dulce de leche-sirup
oppskrift på deilige mango- og papayacrepes med brun smør og kanel, servert med hjemmelaget dulce de leche sirup. perfekt som dessert eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Én boks (14 unser) søtet kondensert melk
- 12 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 teskje malt kanel, pluss mer til pynt
- 1 kopp hvetemel
- 1/4 teskje fint havsalt
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp lunkent vann
- 4 store egg, lett pisket
- 1/2 vaniljestang, frø skrapt ut
- 2 modne mangoer, skrellet, kjernet og skåret i skiver eller terninger
- 1 papaya, skrellet, kjernet og skåret i skiver eller terninger
- 1 kopp veldig kaldt kremfløte
- 3 spiseskjeer rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1For dulce de leche-sirupen: Forvarm ovnen til 220°C. Skrap kondensmelken over i en ildfast form på 20 cm og dekk toppen tett med aluminiumsfolie av god kvalitet. Plasser formen i en langpanne og fyll på med nok vann til å nå halvveis opp på sidene av formen. Stek i ovnen til melken blir dyp gyllenbrun, og rør et par ganger underveis, ca. 1 time og 15 minutter. Sjekk etter 45 minutter og tilsett mer vann i langpannen om nødvendig. Ta dulce de leche ut av ovnen og la den avkjøle, dekket, i ca. 15 minutter før servering.
- 2For crêpene: Smelt 6 ss smør i en liten kjele over middels varme til det får en nøttebrun farge. Ta av varmen, visp inn kanel og la det avkjøle litt.
- 3Ha mel og salt i en middels bolle. Visp sammen melk, vann og egg til det er godt blandet. Tilsett eggeblandingen i melet og visp til akkurat blandet. Rør inn 4 ss av det brune smøret, og sett til side de resterende 2 ss til bruk i stekepannen. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 24 timer.
- 4Mos de resterende 6 ss smør og vaniljefrøene med en morter og støter. I en sautépanne over middels varme, tilsett vaniljesmør, mango og papaya, og kok til de er myke og lett karamelliserte, ca. 3–5 minutter.
- 5Pisk kremfløte, rømme og vaniljeekstrakt i en stor bolle til myke topper dannes. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet til bruk.
- 6Varm opp en non-stick stekepanne på 20 eller 25 cm over middels varme. Pensle med litt av det resterende brune smøret. Hell i ca. 1/4 kopp av røren og virk pannen slik at det dekker bunnen med et tynt lag. Hvis det er overflødig røre, hell den tilbake i bollen. Kok til crêpen bobler og bunnen er lett brunt, ca. 1 ½ minutt. Vend crêpen og kok i ca. 20 sekunder. Skyv crêpen over på en tallerken. Gjenta med resten av røren.
- 7Legg en linje med frukt langs midten av hver crêpe. Smør litt av den varme dulce de leche over frukten, og brett eller rull inn sidene av crêpen. Topp med en klatt pisket krem og dryss med kanel.