Orzosalat med sitrusvinaigrette

Orzosalat med sitrusvinaigrette

Lær hvordan du lager en deilig orzo salat med sitrusvinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund orzo-pasta
  • 3 Roma-tomater, hakket
  • 1/4 kopp koriander, hakket
  • Sitrusvinaigrette, oppskrift følger
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice (fra 1 1/2 mellomstore sitroner)
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 2 teskjeer sitronzest
  • 2 teskjeer limeszest
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele tre fjerdedeler full med saltet vann. Når vannet koker kraftig, tilsett orzo. Kok til det er al dente, eller i henhold til pakkens anvisninger.
  2. 2Sil av orzoen og avkjøl på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. 3Lag vinaigretten. Når orzoen er avkjølt til romtemperatur, vend den sammen med tomater og koriander. Dress med vinaigretten.
  4. 4I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft, sennep, finrevet sitrusskall, salt og pepper. Rør sakte inn olivenolje til dressingen har emulsifisert. Vinaigretten kan lages opptil 3 timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og rør om før servering.