Orzosalat med sitrusvinaigrette
Lær hvordan du lager en deilig orzo salat med sitrusvinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund orzo-pasta
- 3 Roma-tomater, hakket
- 1/4 kopp koriander, hakket
- Sitrusvinaigrette, oppskrift følger
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice (fra 1 1/2 mellomstore sitroner)
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- 2 teskjeer sitronzest
- 2 teskjeer limeszest
- 1/2 teskje havsalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele tre fjerdedeler full med saltet vann. Når vannet koker kraftig, tilsett orzo. Kok til det er al dente, eller i henhold til pakkens anvisninger.
- 2Sil av orzoen og avkjøl på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3Lag vinaigretten. Når orzoen er avkjølt til romtemperatur, vend den sammen med tomater og koriander. Dress med vinaigretten.
- 4I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft, sennep, finrevet sitrusskall, salt og pepper. Rør sakte inn olivenolje til dressingen har emulsifisert. Vinaigretten kan lages opptil 3 timer i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og rør om før servering.



