Vegetariske grønnsakspandekaker med kikertdeig

Vegetariske grønnsakspandekaker med kikertdeig

Lær hvordan du lager sprø grønnsaksfritters med en næringsrik kikertdeig. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp finmalt kikertmel
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 1 spiseskje svart sennepsfrø
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje tørkede rød pepperflak
  • 1/2 teskje gurkemeie
  • 1/2 teskje cayennepepper
  • 1/2 teskje maisstivelse
  • 1/4 teskje malt koriander
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 3/4 til 1 kopp vann
  • 1 teskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 6 kopper vegetabilsk olje til steking
  • 1 paprika, renset, frø fjernet og skåret i 1/2 tommers strimler
  • 6 mellomstore sopp, hele eller delt i to
  • 1 kopp broccolibuketter
  • 2 kopper blomkålbuketter

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel og tørre ingredienser i en stor bolle. Tilsett 3/4 kopp vann og rør for å blande. Tilsett gradvis mer vann til røren er tykk nok til å dekke en finger. Rør inn peanøttolje. Røren kan lages opptil 2 timer i forveien.
  2. 2For å lage fritters, varm opp olje i en stor kjele til dyptfriteringstemperatur (ca. 180°C). Dypp grønnsakene, én om gangen, i røren og fritér til de er dypbrune, ca. 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server umiddelbart med myntesaus og koriandrachutney, yoghurtsaus og soyasaus til dipping.