Vegetariske grønnsakspandekaker med kikertdeig
Lær hvordan du lager sprø grønnsaksfritters med en næringsrik kikertdeig. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp finmalt kikertmel
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje svart sennepsfrø
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/2 teskje gurkemeie
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje maisstivelse
- 1/4 teskje malt koriander
- 1/4 teskje bakepulver
- 3/4 til 1 kopp vann
- 1 teskje peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 6 kopper vegetabilsk olje til steking
- 1 paprika, renset, frø fjernet og skåret i 1/2 tommers strimler
- 6 mellomstore sopp, hele eller delt i to
- 1 kopp broccolibuketter
- 2 kopper blomkålbuketter
Fremgangsmåte
- 1Bland mel og tørre ingredienser i en stor bolle. Tilsett 3/4 kopp vann og rør for å blande. Tilsett gradvis mer vann til røren er tykk nok til å dekke en finger. Rør inn peanøttolje. Røren kan lages opptil 2 timer i forveien.
- 2For å lage fritters, varm opp olje i en stor kjele til dyptfriteringstemperatur (ca. 180°C). Dypp grønnsakene, én om gangen, i røren og fritér til de er dypbrune, ca. 2 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server umiddelbart med myntesaus og koriandrachutney, yoghurtsaus og soyasaus til dipping.