
Elsas skinke- og aspargestoast
oppskrift på elsas skinke- og aspargestoasts, en deilig forrett eller frokost. enkel å lage, perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tynne aspargespyd
- Salt
- 1 brød av seig, sprøtt, landlig hvitt brød, skåret i 2 cm skiver
- 1/2 stykke smør, myknet
- 2 spiseskjeer Dijon- eller grov sennep
- 1 1/4 pund kokt, stekt eller røkt skinke, bestill tykke skiver i delikatesseavdelingen
- Nykvernet svart pepper
- 1 pund fontinaost, revet eller skivet
Fremgangsmåte
- 1Hold en spyd i hver ende og knek den seige stilken av aspargesen av. Bruk denne spydet som en veiledning for å trimme bunten med en skarp kniv. La aspargesen småkoke i saltet, kokende vann i 3 minutter. Sil av og skyll under kaldt vann. Kutt aspargesen slik at den passer til størrelsen på rammene.
- 2Rist 8 tykke skiver med gårdsbrød under en forvarmet grillelement, 15 cm fra varmekilden. Bland mykt smør og sennep. Smør de ristet brødskivene med sennepssmør. Del skinke i mindre biter for å kunne bearbeide den. Kjør skinken i en foodprocessor til den er finhakket. Fordel skinken jevnt over de ristede brødskivene. Plasser de dampede aspargesstilkene oppå skinke-laget. Topp hver brødskive med noen kverner svart pepper og en klatt fontinaost. Sett rammene tilbake i den varme ovnen under grillen, og la de stå til osten smelter og får en lett brunfarge i kantene. Anrett skinke- og aspargesrundstykkene på et fat og server.