
Rustichella sitronoljekake
oppskrift på rustichella sitronoljekake med sitronolje, perfekt for en frisk dessert eller kaffekos. enkel å lage og deilig smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 10 unser sukker
- 2. 6 unser sitronolje, fremgangsmåten følger
- 3. 4 egg
- 4. 6 unser melk
- 5. 14 unser mel
- 6. 1 unser bakepulver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2I en blandebolle, kombiner sukker, sitronolje, egg og melk. Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett melet og bakepulveret, og bland til du får en myk røre.
- 3Smør en kakeform med smør og dryss over litt mel. Rist av overflødig mel.
- 4Hell forsiktig kakerøren i formen og stek i 45 minutter.
- 5For å servere: La kaken avkjøle seg og server.
- 6Sitronolje: Fjern skallet (zesten) fra sitronene, pass på å unngå den bitre hvite delen. Press sitronsaften i en kjele, og tilsett skallet og oljen. Varm opp oljen på middels lav varme til den suser forsiktig, ca. 4 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå i minst én time, eller over natten, for å la sitronen sette smak på oljen. Sil oljen og kast skallet. Den milde smaken av ren olivenolje balanserer godt med sitronen. En fullsmakende ekstra virgin olivenolje er imidlertid for kraftig. Hvis du bare har ekstra virgin olivenolje tilgjengelig, kan du temperere den ved å blande like deler ekstra virgin olivenolje med en nøytral vegetabilsk olje.

