Sjokolade- og pekannøttkaker
lær hvordan du lager deilige sjokolade- og pekannøttebarer hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 2/3 kopp sukker
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) kaldt usaltet smør, skåret i biter
- 1/2 teskje salt
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 kopp godt pakket brunt sukker
- 2 store egg
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje salt
- 3 kopper hakkede pekannøtter
- 2 kopper semisøte sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Lag bunnen: I en kjøkkenmaskin blander du sammen melet, sukkeret, smøret og saltet, og pulserer maskinen til blandingen ligner grovt mel. Tilsett egget og bland til deigen samler seg. Trykk deigen jevnt ut med rene hender i bunnen av en smurt, 33 x 23 cm stor ildfast form. Stek den midt i en forvarmet ovn på 175°C i 20–25 minutter, eller til den er gyllen.
- 2Lag fyllet mens bunnen stekes: I en bolle pisker du smøret sammen med det brune sukkeret til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn melet, vaniljen og saltet, og vend inn pekannøttene og sjokoladebitene. Fordel fyllet jevnt over bunnen, og stek kaken midt i ovnen på 175°C i 30–35 minutter, eller til toppen er gyllenbrun. La kaken avkjøle helt i formen på en rist, og skjær den i 24 barer. Barene kan lages to dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.