Sjokolade-, pekannøtt- og karamellterte

Sjokolade-, pekannøtt- og karamellterte

Lær å lage en deilig sjokoladekrem, pekannøtter og karamellpai som passer perfekt som dessert. En søt og enkel oppskrift for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 7 hele grahamkjeks, knust i biter
  • 2 spiseskjeer pluss 1 kopp sukker
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 2 kopper (ca.) pekannøtter, ristet
  • 1/4 kopp vann
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 6 unser melkesjokolade, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland kjeks og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fine smuler. Tilsett smeltet smør; kjør til det dannes fuktige klumper. Trykk blandingen godt ned i bunnen og opp langs kantene av en 23 cm stor terteform med løs bunn. Stek bunnen til den er gyllen og fast, ca. 7 minutter. Avkjøl helt på rist. Rør inn bitter-søt sjokolade i toppen av et dobbelkoker satt over småkoking i vann til den er smeltet og glatt. Hell sjokoladen i tertebunnen. Bruk en liten metallspatel til å fordele sjokoladen jevnt over bunnen. Fordel 1 1/2 kopper pekannøtter i ett lag over sjokoladen. Bland 1/4 kopp vann og 1 kopp sukker i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen til høy, og kok uten å røre til sirupen har dyp ravfarge, av og til børst sideskålen med en våt pensel og sving kjelen, ca. 6 minutter. Ta kjelen av varmen. Tilsett 3/4 kopp krem og 2 spiseskjeer smør (blandingen vil koke kraftig). Sett over lav varme og rør til karamellen er glatt, ca. 1 minutt. Hell karamellen over pekannøttene og sjokoladen i bunnen av terteformen. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 45 minutter. Rør inn melkesjokolade og 1/4 kopp krem i en tykk kjele over lav varme til det er glatt. Hell over karamellen og jevn ut. Pynt med 1/2 kopp pekannøtter rundt kanten av terten. La den stå i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 1 dag.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland kjeks og 2 spiseskjeer sukker i en foodprocessor til det dannes fine smuler. Tilsett smeltet smør; kjør til det dannes fuktige klumper. Trykk blandingen godt ned i bunnen og opp langs kantene av en 23 cm stor terteform med løs bunn. Stek bunnen til den er gyllen og fast, ca. 7 minutter. Avkjøl helt på rist.
  3. 3Rør inn bitter-søt sjokolade i toppen av et dobbelkoker satt over småkoking i vann til den er smeltet og glatt. Hell sjokoladen i tertebunnen. Bruk en liten metallspatel til å fordele sjokoladen jevnt over bunnen. Fordel 1 1/2 kopper pekannøtter i ett lag over sjokoladen.
  4. 4Bland 1/4 kopp vann og 1 kopp sukker i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen til høy, og kok uten å røre til sirupen har dyp ravfarge, av og til børst sideskålen med en våt pensel og sving kjelen, ca. 6 minutter. Ta kjelen av varmen. Tilsett 3/4 kopp krem og 2 spiseskjeer smør (blandingen vil koke kraftig). Sett over lav varme og rør til karamellen er glatt, ca. 1 minutt. Hell karamellen over pekannøttene og sjokoladen i bunnen av terteformen. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 45 minutter. Rør inn melkesjokolade og 1/4 kopp krem i en tykk kjele over lav varme til det er glatt. Hell over karamellen og jevn ut. Pynt med 1/2 kopp pekannøtter rundt kanten av terten. La den stå i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 1 dag.