Hello Fresh Mobile Banner
Sorghum Zabaglione

Sorghum Zabaglione

oppskrift på sorghum zabaglione, en kremet og smakfull dessert med spennende tekstur. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp kremfløte
  • 3 eggeplommer
  • 1/4 kopp sorghum
  • 1/4 teskje revet sitronskall
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
  • 1 vaniljestang, kun frøene
  • 3/4 kopp Riesling

Fremgangsmåte

  1. 1Ha den tykke fløten i en blandingsbolle og pisk den for hånd med en ballongvisp til du har myk, luftig krem. De fleste overpisker krem, så sørg for at du får veldig silkeaktige, myke topper og ikke fast krem med en nesten brutt tekstur. Sett den piskede kremen i kjøleskapet. I en stor rustfri stål- eller varmebestandig glassbolle, visp eggeplommene sammen med sorghum, sitrusskall, sitronsaft, vaniljefrø og Riesling til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Lag et vannbad ved å sette en stor kjele på komfyren over middels høy varme med 5 cm vann i. Sett eggeplommebollen i kjelen og visp kraftig. Varmen er der, men vannet isolerer eggene slik at de ikke blir eggerøre. Visp i ca. 5 minutter, og pass på at eggene ikke blir for varme. Hvis du føler at de er i fare for å koagulere, fjern bollen fra varmen og sett den tilbake når temperaturen har stabilisert seg. Da skal du ha en veldig fin, silkemyk ripskrem, nesten dobbelt så stor i volum som utgangspunktet. Ta bollen ut av vannbadet og fortsett å vispe til zabaglione-basen er tykk og har blitt romtemperert. Vend zabaglione-basen inn i den piskede kremen og sett til side. Zabaglione kan stå i kjøleskapet i opptil 24 timer før den mister volumet.