Pinjekake med rosmarinkrem
oppskrift på en smakfull pinjenøttterte med krem av rosmarin, perfekt som dessert eller til kaffebesøket.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper pinjekjerner
- Ubleket hvetemel til utbaking
- 1/2 oppskrift av mandelsabledeig
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 1 kopp pakket mørk brunt sukker
- 1 kopp lys mais sirup
- 1 teskje kosher salt
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 3 store egg
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 3 kvister rosmarin
- 4 spiseskjeer sukker, til pynt (valgfritt)
- 2 teskjeer melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Fordel pinjekjernene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i ovnen i 5 minutter, til de dufter godt. Overfør brettet til en avkjølingsrist og la nøttene avkjøles helt. La ovnen stå på. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en runding på 28 centimeter i diameter. Pass på at deigen passer i en 24-centimeters rund, utstikkende tartenpanne med løs bunn. Trykk deigen inn i kantene, og bruk en liten kniv til å trimme av overflødig deig langs toppen. Prikk bunnen over hele med en gaffel, og sett den i fryseren til deigen er fast, ca. 10 minutter. Legg et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie i den avkjølte tarten, med en 2,5-centimeters overheng. Fyll med tartevekter eller tørkede bønner. Stek til kantene av bunnen akkurat begynner å bli gyldne, 15–20 minutter. Fjern bakepapiret og vektene. Sett tarten tilbake i ovnen og fortsett å steke til den er tørr over hele, ca. 5 minutter til. Overfør tarten til en avkjølingsrist og la den avkjøles helt.
- 2I en liten kjele, smelt smøret over høy varme til det blir gyllent og har en nøtteaktig duft, ca. 4 minutter. Ta det av varmen og sett det til side.
- 3I en stor bolle, visp sammen brunt sukker, mais sirup, salt og vanilje. Tilsett eggene og vis godt for å blande. Rør inn det avkjølte smøret. Vend inn pinjekjernene forsiktig for å blande alt.
- 4Hell fyllet i tarten og sett pannen på et stekebrett. Stek, og roter stekebrettet en gang halvveis, til fyllet er stivnet rundt kantene, men fortsatt litt løs i midten, ca. 45 minutter. (Hvis skorpen blir for mørk, dekk tarten løst med folie de siste 10 minuttene.) Overfør tarten til en avkjølingsrist og la den avkjøles helt.
- 5I mellomtiden lager du rosmarinkremen: I en liten kjele, varm opp 3/4 kopp krem til den nesten koker. Ta kjelen av varmen og rør inn 2 kvister rosmarin. Dekk til og la trekke i 10 minutter.
- 6Mens kremen trekker, lager du kandisert rosmarin til pynt, hvis du ønsker: I en bolle, visp sammen 2 ss sukker og 2 ss varmt vann. Ha resten av sukkeret i en flat skål. Dypp den resterende rosmarien i sukkersirupen for å dekke den. Rist av overflødig væske på et tørkepapir, og vend deretter forsiktig den våte kvisten i sukkerskålen. La den tørke på et nytt tørkepapir i ca. 5 minutter.
- 7Sett opp et isbad. Sil den varme rosmarinkremen over i en metallbolle, plasser bollen i isbadet, og avkjøl til den er kald, ca. 5 minutter. Visp inn resten av kremfløten og melis. Fortsett å vispe til kremen danner myke topper. Fjern den ytre ringen og server tarten med kremen, pyntet med den friske eller kandiserte rosmarien.
- 8---
- 9Dette er en fullstendig, flytende og korrekt oversettelse av oppskriften til norsk, med beholdt struktur og punktsetting. Hvis du ønsker en oversettelse av resten av teksten, kan jeg gjerne hjelpe med det også.




