Mango-korianderpoundkaker i form av cupcakes med mango-chutney-fyll og pisket krem av søtet kondensert melk
oppskrift på deilige mango og koriander pound cake cupcakes fylt med mango chutney og toppet med søtet kondensert melk pisket krem. perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 8 unser eggeplommer (omtrent 8 store eggeplommer)
- 8 unser sukker (sukker med granulert struktur)
- 8 unser mango chutney, delt
- 4 unser mangojuice
- 6 til 8 unser usaltet smør, romtemperert, skåret i biter
- 1 moden Alphonso- eller Champagne-mango, skrelt og finhakket
- 1 1/2 stang usaltet smør, romtemperert
- 3 kopper hvetemel
- 3 teskjeer bakepulver
- 3 teskjeer korianderpulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp brunt sukker
- 1 kopp granulert sukker
- 3 store egg pluss 1 eggehvite
- 1/2 kopp melk
- 1/3 kopp mangojus-konsentrat
- 1/3 kopp mangojuice
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- Søtet kondensert melkekrem, oppskrift følger
- Tørket mangostjerne-garnityr, oppskrift følger
- 4 kopper kremfløte, kald
- 1 (14 unser) boks søtet kondensert melk
- En klype salt
- 1 pakke søtet tørket mango
Fremgangsmåte
- 1For mango chutney curd: Sett en liten kjele med 1 tomme vann på komfyren for å koke opp.
- 2I en middels stor rustfritt stålbolle, visp eggedosis og sukker til det er godt blandet. Tilsett 4 unser mango chutney og mangojuice. Visp til det er godt blandet. Sett bollen oppå den kokende vannkokeren. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke. Visp kontinuerlig til blandingen reduseres og tykner til konsistensen av rømme, ca. 10 til 20 minutter.
- 3Ta blandingen av varmen. Tilsett smør og visp til smøret er helt innarbeidet. Vend inn de resterende 4 unser mango chutney og mango-biter i curden, og la det avkjøle før du fyller cupcakesene.
- 4For cupcakesene: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Kle formene med 24 muffinsformer.
- 5I en liten kjele, varm smør på lav varme til det akkurat er smeltet. Sett til side.
- 6I en stor bakebolle, sikt sammen mel, bakepulver, koriander og salt. Tilsett sukker og visp til alle de tørre ingrediensene er godt blandet.
- 7I en separat bolle, visp egg og eggehvite lett. Rør inn melk, mangojuicekoncentrat, mango nectar og vanilje. Tilsett gradvis de våte ingrediensene i de tørre, og visp til det akkurat er blandet.
- 8Ha 1/2 kopp av røren i kjelen med det smeltede smøret. Rør til det er godt blandet. Tilsett olje og fortsett å blande til alt er innarbeidet. Hell tilbake i den store bakebollen med resten av røren. Vend forsiktig inn til det er godt blandet.
- 9Bruk en 1 1/2 unser (ca. 45 ml) måleskje til å fordele røren i hver muffinsform, fyll ca. 2/3 opp.
- 10Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av kaken, ca. 18 til 22 minutter. La cupcakesene avkjøle i formen i 5 minutter, før de tas ut og settes på en avkjølingsrist til de er helt kalde.
- 11Hull ut ca. 1/2 tomme av midten av cupcakeen med en kjerne- eller skrellekniv. Fyll med mango chutney curd. Topp med en klatt søtet kondensert melk-fløtekrem og en tørket mangostjerne som pynt.
- 12En seer, som kanskje ikke er profesjonell kokk, har levert denne oppskriften. Food Network-kokkene har ikke testet denne oppskriften, og kan derfor ikke garantere resultatet.
- 13I en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk kremfløten til myke topper dannes.
- 14Sett maskinen på lav hastighet og hell sakte inn kondensert melk. Tilsett salt og pisk til stive topper dannes. Ikke overpisk.
- 15Bruk en liten kjevle til å flate ut noen tørkede mangobiter. Kutt ut 24 stjerner med en 1/2 tomme stjernesjærekutter.