Hello Fresh Mobile Banner
Sommerlige fruktterter med kokos- og havrebunn

Sommerlige fruktterter med kokos- og havrebunn

oppskrift på deilige sommerfrukt-tartlets med sprø kokos- og havrebotn, perfekte for sommerens kaker og dessertbord

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp tørket, usøtet, revet kokosnøtt
  • 1 kopp gammeldags havregryn
  • 1/4 teskje havsalt
  • 1 1/2 kopp fullkornspeltmel
  • 1/4 kopp smeltet ekstra virgin kokosolje
  • 5 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopp pluss 1 spiseskje aprikossaft eller eplejuice
  • 5 teskjeer agarflak
  • 1 1/2 teskje arrowroot-pulver
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 stor aprikos, kjernet, delt i fire og tynne skiver
  • 8 kirsebær, kjernet og skåret i skiver
  • 2 ferske figener, delt i to og tynne skiver
  • 1 stor kiwi, skrelt, delt i fire og tynne skiver
  • 1 middels stor plomme, kjernet, delt i fire og tynne skiver
  • 1/2 kopp blåbær
  • 1/2 kopp svarte bringebær
  • 1/2 kopp bringebær

Fremgangsmåte

  1. 1For bunnen: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Fordel kokosnøtten jevnt på det forberedte stekebrettet og stek til den er dyp gylden, 4 til 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  3. 3Øk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius. Legg mini-muffinsformer i små paiformer og sett til side.
  4. 4Tilsett halvparten av den ristet kokosnøtten i en foodprocessor sammen med havregryn og salt, og puls til det er finmalt. Overfør til en bolle, tilsett speltmel og rør for å blande. Drypp i kokosoljen og bland til det er jevnt fordelt. Tilsett lønnesirup, vanilje og 1 spiseskje vann, og bland til deigen samler seg. Deigen skal holde sammen uten å være for klissete. Hvis deigen er våt, la den stå i 5 minutter slik at havregrynene kan absorbere mer fuktighet.
  5. 5Trykk litt deig i hver av de kledde paiformene så tynt og jevnt som mulig. Prikk bunnen med en gaffel et par ganger, og stek til den er lett gylden og aromatisk, 14 til 16 minutter. Ta ut av ovnen og sett til side for å avkjøle.
  6. 6For glasuren: Tilsett 1 1/2 kopper av saften og agar i en liten kjele. Kok opp under visping over høy varme. Dekk til kjelen og skru ned varmen til lav, og la det småkoke til agar er oppløst, ca. 10 minutter.
  7. 7Løs opp arrowroot i den resterende spiseskjeen med saft og visp det inn i den kokende saften. Kok opp igjen, fjern fra varmen og rør inn vaniljen. La det tykne og avkjøl litt, ca. 10 minutter.
  8. 8For fruktfyllet: Legg aprikosene i skiver i en middels stor bolle og vend dem med 3 spiseskjeer av glasuren. Skje omtrent 1 teskje av glasuren i fire av paibunnene og fordel aprikosene mellom dem. Gjenta med kirsebær, fiken, kiwi, plommer, bjørnebær, svarte bringebær og rips, og resten av glasuren til alle bunnene er fylt. Oppbevar i kjøleskapet til servering.