Hello Fresh Mobile Banner
Bestemors hemmelige eplepai (Fruktpai rund)

Bestemors hemmelige eplepai (Fruktpai rund)

oppskrift på grandma's hemmelige eplepai, en klassisk fruktpai som passer perfekt til høst og helår. enkel å lage, full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje mørkebrunt sukker
  • 1 teskje kosher- eller hawaiiansalt, knust
  • 1/2 kopp smørsmøraktig vegetabilsk fett, avkjølt og skåret i små biter
  • 1/2 kopp kaldt usaltet smør, avkjølt og skåret i små biter
  • 1/2 kopp kaldt vann
  • Koke spray
  • 1 eggeplomme pluss 1 teskje vann, pisket, til eggebad
  • 4 store eller 6 mellomstore Granny Smith- epler, ca. 900 gram (til ca. 6 kopper skivede epler)
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 2/3 kopp granulert sukker
  • 1/2 kopp mørkebrunt sukker, godt pakket
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1/8 teskje malt allehånde
  • 1 stort egg
  • 1 1/2 spiseskjeer god kvalitet bourbon
  • 2 spiseskjeer smør
  • Vaniljesukker, til å strø over, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Crust Preparation: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett smør og kortning. Bruk en paiblander eller kniv for å kutte inn smør og kortning til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kaldt vann dråpevis. Bland inn med fingertuppene, ikke håndflatene, da håndflatene vil varme deigen. Fortsett å tilsette vann til deigen begynner å holde sammen uten å være klissete, men ikke smuldrete. Del deigen i to deler og legg én del i plastfolie. Trykk den flatt til en disk. Dette gjør utbakingen lettere etter avkjøling. Spray en 23 cm dyp paiform lett med matlagingsspray. Kjevle ut den andre delen av deigen og legg den i paiformen, la overflødig deig henge over kanten. Pensle sidene og bunnen av paibunnen lett med egge- og vannblanding. Sett i kjøleskapet i 10 minutter før fylling. Gir deig til en 23 cm dobbelbunnspai.
  3. 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  4. 4Fylleforberedelse: Skrell, del opp i kvartaler og fjern kjernen fra eplene; skjær i 0,6 cm skiver (skal ha ca. 6 kopper). Vend epleskivene i sitronsaft i en bolle. I en separat bolle blandes sukker, mel, kanel, muskatnøtt og allehånde, og helles over eplene og vendes forsiktig for å dekke. Visp sammen egg og bourbon. Vend dette inn i epleblandingen. Skje eplefyllet i den avkjølte paibunnen; skjær smør i veldig små biter og strø over eplene. Kjevle ut den resterende deigen. Lag små snitt i deigen for å slippe ut damp. Pensle kanten av paien med egge- og vannblandingen. Dekk paien med lokk og trim overhengende deig. Brett kantene under slik at de er jevne med randen; trykk til rundt hele for å lage en oppreist kant. Stek paien ved 220 grader Celsius i 40 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og saften bobler opp. Ta ut av ovnen og strø over vaniljesukker, hvis ønskelig. Avkjøl på en avkjølingsrist.