
Vaniljekremostekake
Lær hvordan du lager en deilig vanilla bean cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning, med rik smak av ekte vanilje.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke vaniljesandwichkjeks (som Oreo Golden Original Sandwich Kjekser®) à 18 unser
- 2. 1 vaniljestang, delt på langs og frø skrapet
- 3. 1/4 kopp smør, smeltet
- 4. 900 gram kremost, myknet
- 5. 1 1/2 kopp hvitt sukker
- 6. 5 egg
- 7. 2 vaniljestenger, delt på langs og frø skrapet
- 8. 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 3/4 kopp rømme
- 10. 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit), og smør en 25 cm springform godt.
- 22. Legg sandwichkjeksene i en plastpose, og knus dem med en kjevle. Hell smulene i en bolle, og bland med frøene fra 1 vaniljestang. Drypp smulene med smeltet smør og rør godt sammen. Trykk smulene godt ned i bunnen og opp langs sidene av springformen, og sett til side.
- 33. Ha den myke kremosten og sukkeret i en kjøkkenmaskin, og pisk i ca. 3 minutter på middels hastighet til blandingen er glatt. Pisk inn eggene ett om gangen, og sørg for at hvert egg er godt innarbeidet før du tilsetter det neste. Tilsett frøene fra 2 vaniljestenger, vaniljeekstrakt, rømme og kremfløte, og pisk på middels-høy hastighet i ca. 1 minutt til blandingen er jevn og glatt.
- 44. Hell blandingen i kjeksbunnskjernen, og la det være ca. 5 cm plass fra toppen av formen for at kaken kan utvide seg under stekingen.
- 55. Sett en ildfast form med vann på nederste rille i den forvarmede ovnen, og fyll den halvfull med kokende vann. Plasser ostekaken på midterste rille, over vannbadet, og stek til en liten kniv satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 1 time og 20 minutter.
- 66. Slå av ovnen og la ostekaken avkjøle seg i ovnen i 1 time. Dekk kaken med plastfolie, deretter aluminiumsfolie, og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten før servering.