Nødkake

Nødkake

Lær hvordan du lager en deilig emergency cake på under 30 minutter. Perfekt for raske dessertbehov og uventede gjester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper kakehvetemel, siktet
  • 1 kopp sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 2 1/2 teskje bakepulver
  • 1/3 kopp mykt smør
  • 2/3 kopp lunkent melk
  • 1 egg, pisket
  • 1 teskje vanilje
  • 3 spiseskjeer smeltet smør
  • 5 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 1/2 kopp revet kokos

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kake: I en mikser med visp-vedlegg, bland de tørre ingrediensene sammen. Tilsett det myke smøret, lunkent melk, pisket egg og vanilje, og bland godt i 2 til 3 minutter. Hell røren i en kakeform på 20 x 20 cm, kledd med bakepapir. Stek ved 175 grader Celsius i 25 til 35 minutter.
  3. 3Glasur med bruning: I en mikser med flatpaddle, bland alle ingrediensene godt. Når kaken er ferdig, ta den ut av ovnen og, mens den fortsatt er varm, smør glasuren over toppen. Sett den under grillen til den bobler over hele og begynner å bli brun. Avkjøl, skjær i firkanter og server.