
Skumkrem med sjokolademousse
Lær hvordan du lager en luftig og deilig sjokolademousse med foam whipper. En enkel og rask dessert som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 unser 54-prosent bittersøt sjokolade, finhakket
- 4 unser ferdigbrygget kaffe, romtemperert
- 4 unser vann
- 1 1/2 unser sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 1-liters kremdoseringspistol og 1 N2O ( lystgass) patron.
- 3Lag et isbad ved å fylle en stor bolle med is og vann.
- 4Tilsett nok vann i en 25 cm rettkantet sautépanne til at det når opp til kanten med 2,5 cm vann. Kok opp over middels varme.
- 5Bland sjokolade, kaffe, vann og sukker i en middels metallbolle og sett den i det småkokende vannet. Rør av og til til sjokoladen er nesten helt smeltet og sukkeret er oppløst, ca. 4–5 minutter. Ta bollen ut av varmen og sett den i isbadet. Visp til blandingen når 15 grader Celsius og har konsistens som kremfløte, 2–3 minutter. Hell blandingen i kremdoseringspistolen. Ikke fyll over maksmerket.
- 6Sett inn én patron i kremdoseringspistolen. Rist vertikalt 16–20 ganger. La den stå i ett minutt. Vend den opp ned og sprøyt ut i små skåler eller martiniglass. Server umiddelbart.





