
Penne med rød peppersaus og brokkoli
Lær hvordan du lager en smakfull penne med rød peppersaus og brokkoli. En enkel og sunn rett som passer til hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 ½ kopp hakket løk
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 2 røde paprika, hakket
- 5. ¼ kopp mandler
- 6. 2 teskjeer balsamicoeddik
- 7. ½ teskje salt
- 8. nykvernet svart pepper
- 9. ⅛ teskje cayennepepper
- 10. 4 kopper broccolibuketter
- 11. 450 gram pennepasta
- 12. ⅓ kopp revet Parmesanost
- 13. ½ kopp ferske basilikumblader, skåret i tynne strimler
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer av olivenoljen på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett løken og stek den i omtrent 5 minutter til den blir myk; rør av og til. Skru ned varmen litt og tilsett hvitløk og rød chili. Fortsett å koke grønnsakene, rør ofte, i 15 minutter.
- 22. Hakk mandlene fint i en foodprocessor eller blender. Tilsett pepper-løkblandingen, eddiken og den resterende olivenoljen; kjør alt til en glatt puré. Tilsett salt, svart pepper og cayennepepper. Kjør kort for å blande det inn.
- 33. Sett en grønnsakdamp over vann i en kjele. Kok opp vannet, og tilsett brokkolien. Dekk til kjelen, og kok brokkolien på middels varme i 5 minutter eller litt lenger, til den er så myk som du ønsker. Hold den varm.
- 44. Kok pastaen i en stor kjele med saltet, kokende vann til den akkurat er al dente. Sil av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen.
- 55. Hell rød chili-sausen, parmesanosten, brokkolien og basilikumen i kjelen med penne. Varm opp innholdet på middels varme til pastaen er veldig varm. Bland godt. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Server pastaen umiddelbart.




