
Hjemsøkt sjokoladekastell
oppskriften på haunted chocolate castle tar deg med på en smakseventyr i en mørk og magisk verden. perfekt for helgens fest eller halloween.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Kakaosmør, for spraymaling
- 8 pund bittersøt sjokolade, temperert
Fremgangsmåte
- 1Lag grunnlaget: Bruk en bolle med diameter på 45–50 cm og omtrent 15 cm dyp. Press en stor ark aluminiumsfolie inn mot sidene av bollen. Dette vil skape en flott tekstur. Bruk en kakespade dyppet i mørk sjokolade til å dekke aluminiumsfolien. Ikke trykk for hardt med skjea, ellers mister du teksturen i aluminiumsfolien. Gjenta dette trinnet 3 eller 4 ganger til sjokoladeloftet er omtrent 1 cm tykt. Når sjokoladen har stivnet, snu bollen opp ned for å løsne basen. Forsiktig fjern aluminiumsfolien fra sjokoladen. Sett til side. Lag takene: Lag en spiss av et ark akryl, og fest det med tape. Bruk en saks til å trimme kanten på spissen slik at enden blir rett. Du trenger én spiss for hvert slottårn. Spissene jeg laget var ca. 23 cm høye, og åpningen hadde en diameter på 2,5–10 cm. Tips: Bestem størrelsen på tårnene du skal lage, slik at takene matcher størrelsen. Bruk en øse til å fylle spissen med sjokolade. Når den er full, hell den over i sjokoladebollen. Innvendig i spissen skal det være jevnt dekket med sjokolade. Tørk av kanten på plastspissen mot sidene av bollen, og snu den opp ned på en metallrist plassert over et bakepapir. Når sjokoladen begynner å stivne, ca. 5 minutter, skrap av kanten på spissen med en liten kniv. Du kan sette spissen i kjøleskapet i noen minutter for å hjelpe sjokoladen å stivne. Gjenta 3 ganger for å lage 4 tak. Når sjokoladen er stivnet, fjern akrylplaten. Sett til side. Lag tårnene: De høyeste tårnene på slottet mitt er laget med sjokoladetuber i ulike størrelser. Hvert tårn består av to ulike diameter på tubene. Jeg laget 5 tårn, pluss ett ekstra stort tårn. Det største tårnet kaller jeg hovedhuset. Det er en uregelmessig formet tube, men teknikken for å lage det er forskjellig fra de andre tårnene. For å lage hovedhuset, rull ut et langt stykke akryl for å bestemme størrelsen på tuben du vil lage. Bruk en tusj til å merke hvor du vil at diameteren skal være. Rull ut akrylplaten igjen, og legg et stykke bakepapir på merket for å dekke overflødig akryl. Bruk en avsats-spatel til å spre et lag med temperert sjokolade, ca. 0,6 cm tykt, over den utstikkende akrylplaten. La sjokoladen sette seg litt, og rull deretter den åpne enden mot bakepapiret. Når den åpne enden møter papiret, fortsett å rulle den ekstra akryl og tape den igjen. Bruk en tom hermetikkboks til å presse denne tuben til en uregelmessig form. Når sjokoladen har stivnet, fjern akrylplaten. Bruk en varm kniv til å forme toppkanten på denne delen. Bruk en sakte sagende bevegelse. Hvis du ser røyk, er kniven for varm. Dypp enden av denne delen i den tempererte sjokoladen og fest den på basen.
- 2For å lage de høye tårnene, bruk følgende teknikk for å lage sjokoladetuber: Rull ut en tube til ønsket diameter og fest den med tape. Tårnene på slottet mitt har diameter fra 2,5 til 12,5 cm. Tape en ende av tuben igjen. Sett tuben oppreist og fyll den med sjokolade. Når den er full, snu tuben opp ned over sjokoladebollen, slik at overflødig sjokolade renner tilbake i bollen. La den stivne. Når sjokoladen har satt seg, gjenta dette trinnet noen ganger for å få sterke, solide tuber. La sjokoladetuben stivne helt. Fjern akrylplaten. Den største tuben kuttes opp i biter for å lage basen til noen av tårnene. Bruk en varm kniv til å kutte alle tubene i ulike størrelser. For å gjøre dette, varm kniven i veldig varmt vann og tørk den godt. Hold knivbladet mot siden av sjokoladen der du vil kutte, uten å presse for hardt, for å unngå at sjokoladen sprekker. La varmen fra kniven smelte gjennom sjokoladen og "kutte" den.
- 3For å montere tårnene: Start med den største diameteren for hvert tårn, og bruk temperert sjokolade til å feste delene til basen. Kombiner ulike størrelser på tubene for å lage de høye tårnene. Bruk temperert sjokolade til å lime tårndelene sammen. Påfør sjokoladen øverst på basetårnet og nederst på tuben som settes inn i basen. Bruk kald spray eller hold på plass til sjokoladen har stivnet. Lag en konus ved å fylle en spiss med temperert mørk sjokolade. Begynn med tuben med størst diameter, plasser neste minste diameter inni, og bruk konusen til å "lime" de to delene sammen. Hvis du har kald spray, vil det være nyttig her. Fortsett denne prosessen med 2 eller 3 ulike diameter på tubene for hvert tårn. Gjenta til du har laget totalt 5 tårn.
- 4Bruk en varm kutter til å lage vinduene: Varm opp kutteren med en blåselampe eller hold den under veldig varmt vann, og tørk den. Hold kutteren mot sjokoladen der du vil lage kuttet. Ikke trykk for hardt, ellers vil sjokoladen sprekke. La varmen fra metallet smelte gjennom sjokoladen og "kutte" den.
- 5På dette stadiet kan du spraye slottet for å gi det en flott tekstur. Trikset er at du må kunne få slottet inn i fryseren. Plasser slottet i fryseren i ca. 15–20 minutter. Overflaten av sjokoladen må være avkjølt slik at sjokoladetrekket stivner ved kontakt, og gir den ønskede teksturen.
- 6Forbered malingssprøyten: Plasser like deler sjokolade og kakaosmør i en dobbel kjele og smelt til glatt konsistens (uten klumper).
- 7Ta ut slottet fra fryseren og plasser det på en overflate dekket med bakepapir. Hell sjokoladeblandingen i en ren malingssprøyte og bruk den til å spraye desserten med sjokolade. Tips: Alt som berører tubene etter sprøyting vil etterlate merker. Bruk temperert sjokolade til å sikre taket på hvert tårn.
- 8Lag trærne: Lag en spiss med sjokolade og fyll den med temperert mørk sjokolade. Tegn et tre på et ark bakepapir. Gjenta samme teknikk for å lage så mange trær du ønsker. La fantasien løpe løpsk når du tegner skumle trær. Når sjokoladen har stivnet, løft det av bakepapiret. Hvis det sitter fast, løs det forsiktig med en liten kniv.
- 9Lag flaggermusene: Bruk en skje til å fylle flaggermusformene med sjokolade. Når sjokoladen begynner å stivne, ca. 5 minutter, sjekk at kantene på formen er rene, og rengjør om nødvendig med en liten kniv. Når sjokoladen har satt seg, krymper den eller trekker seg tilbake fra sidene av formen. En ren kant vil forhindre at den setter seg fast og sprekker når den krymper. Du kan sette formen i kjøleskapet i noen minutter for å hjelpe sjokoladen å stivne. Gjenta for å lage så mange flaggermus du ønsker. Jeg laget mine ca. 18 cm høye.
- 10Lag tårnkvadrater: Bruk en avsats-spatel til å spre et lag med temperert sjokolade, ca. 0,6 cm tykt, over et teksturert akrylark. La sjokoladen sette seg litt. Vent til sjokoladen begynner å stivne. Bruk en rett kutter eller en varm, skarp kokkekniv til å kutte rektangler på 2,5 x 5 cm. Når sjokoladen har satt seg, fjern forsiktig arket. Det skal løsne ganske lett.
- 11Ferdigstillingsdetaljer: Bruk temperert sjokolade til å feste tårnkvadratene på toppen av hvert tårn. Lim på trær og flaggermus. Bruk spissen av en metallspyd til å lage hull i basen av slottet. Sett inn sjokolade-iskremstengene i disse hullene.





