Hello Fresh Mobile Banner
Sjokolade, peanøttsmør og banan iskake i kjøleskapet

Sjokolade, peanøttsmør og banan iskake i kjøleskapet

Lag en deilig iskremkake med sjokolade, peanøttsmør og banan. Enkel oppskrift som passer perfekt til sommerens kaker og desserter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp glatt peanøttsmør (anbefalt: Jiffy)
  • 2 1/2 kopper kald kremfløte, delt
  • 1/2 kopp melis
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 5 bananer, skivet, pluss ekstra til pynt
  • 2 (9-unse) pakker sjokoladekjeks

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bruk en håndholdt mikser til å vispe sammen peanøttsmør og 1/2 kopp kremfløte til det blir lyst og luftig, og sett til side. Sørg for at vispevedleggene er rene, og pisk deretter resten av kremfløten med sukker og vanilje til det dannes lette, stive topper. Vend forsiktig noe av den piskede kremen inn i peanøttsmørblandingen for å lette den opp. Tilsett deretter peanøttsmørblandingen tilbake i den piskede kremen i 3 omganger, og vend forsiktig inn til det er godt blandet, samtidig som du prøver å holde det luftig og lett. Sett til side.
  2. 2I en 23 cm springform, legg ut ett lag med kjeks (ca. 16 stk) overlappende i en sirkel, slik at hele bunnen dekkes. Fordel et lag med pisket krem over kjeksene, og sørg for at alle kjeks er dekket. Legg deretter på bananskiver. Gjenta med de resterende kjeksene, kremen og bananskivene, slik at det blir totalt 5 lag, og avslutt med et lag med pisket krem på toppen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
  3. 3Kok's notat: Bruk en liten, avsatt spatel for å jevne ut peanøttsmør- og kremblandingen i springformen – et flott verktøy for å få en jevn overflate.