Hello Fresh Mobile Banner
Blackberry Grunt

Blackberry Grunt

oppskrift på blackberry grunt, en deilig og enkel dessert med friske bjørnebær og sprø topp. perfekt for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 kopper ferske eller IQF-frosne bjørnebær
  • 3/4 kopp sukker (eller etter smak)
  • 1/2 kopp rødvin eller vann
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss usaltet smør, smeltet
  • 1/2 kopp kulturmelk (eller en blanding av naturell yoghurt og skummet melk eller vann), pluss mer etter behov
  • 2 ss sukker blandet med 1 ts kanel
  • Pisket krem, kanelis eller søtet yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser bærrene i en dyp 20 eller 23 centimeters panne og la dem småkoke over moderat varme. Mens bærene koker, lag dumplingdeigen: I en blandingsbolle, rør sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt. Rør inn det smeltede smøret. Tilsett nok av kulturmelken til å danne en myk, klissete deig som er litt våtere enn en kjeksdeig. Bruk en suppeske og legg deigen i små topper over bærene, slik at det dannes små dumplings. Strø kanel og sukker over dumplingene. Dekk pannen tett med lokk eller aluminiumsfolie, og damp bærene over middels lav varme, uten å åpne lokket, til dumplingene har satt seg og overflaten er tørr når du berører den med en fingertupp, ca. 15 minutter.
  2. 2For å servere: Skje den varme grynen opp i serveringsskåler, og topp med pisket krem, iskrem eller søtet yoghurt.