Hello Fresh Mobile Banner
Korova-kjeks

Korova-kjeks

Lær hvordan du lager perfekte korova cookies med denne enkle oppskriften. En søt og smakfull treat som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper (175 gram) hvetemel
  • 1/3 kopp (30 gram) Dutch-behandlet kakaopulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1 stang pluss 3 spiseskjeer (150 gram) usaltet smør, romtemperert
  • 2/3 kopp (120 gram) lettbrunt sukker, pakket
  • 1/4 kopp (50 gram) sukker
  • 1/2 teskje fleur de sel eller 1/4 teskje fint havsalt
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 150 gram (5 unser) bittersøt sjokolade, hakket i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Sikt melet, kakaon og natron sammen, og ha det i nærheten. Sett smøret i en bolle til en mikser utstyrt med flatpisker, og pisk på middels hastighet til smøret er mykt og kremaktig. (Alternativt kan du gjøre dette og alle påfølgende trinn for hånd, ved å bruke en robust slikkepott.) Tilsett begge sukkrene, saltet og vaniljeekstraktet, og pisk i ett til to minutter til. Reduser mikserens hastighet til lav og tilsett de siktede tørre ingrediensene. Bland bare til de tørre ingrediensene er innarbeidet – deigen vil se smuldrete ut, og det er helt riktig. For best tekstur bør du jobbe så lite som mulig med deigen etter at melet er tilsatt. Rør inn sjokoladebitene og bland kun for å innarbeide dem.
  2. 2Hell deigen ut på en jevn arbeidsflate, og klem den sammen slik at den henger sammen i store klumper. Samle deigen til en ball, del den i to, og form hver halvdel til lange pølser med en diameter på 4 cm. (Kokiedeg-pølser har en tendens til å få hulrom i midten, så når du former hver pølse, trykk den flatt en eller to ganger og rull den opp fra den ene langsiden til den andre, for å forsikre deg om at det ikke er luftkanaler.) Pakk pølsene inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i minst 2 timer. (Tett forseglet kan de oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager eller fryses i 1 måned.)
  3. 3Sett en rist midt i ovnen og forvarm ovnen til 165°C (325°F). Legg to bakeplater med bakepapir og ha dem i nærheten.
  4. 4Bruk en skarp, tynn kniv, og skjær pølsene i skiver som er ca. 1,5 cm tykke. (Ikke bli opprørt hvis skivene går i stykker; bare press den avbrutte delen tilbake på kokiene.) Legg kokiene på bakeplatene med bakepapir, med omtrent 2,5 cm mellomrom.
  5. 5Stek kun én plate av gangen, og stek hver i 12 minutter. Kokiene vil ikke se ferdige ut, og de vil ikke være faste, men det er slik de skal være. Flytt bakeplaten over på en avkjølingsrist, og la kokiene stå til de er akkurat lunkne eller til de har nådd romtemperatur – det bestemmer du. Gjenta med den andre platen.
  6. 6---
  7. 7Hvis du ønsker, kan jeg også hjelpe med å forbedre teksten ytterligere eller oversette til andre språk.