Rabarbersorbet med vaniljerabarbepuré
Lær hvordan du lager en deilig rabarbersorbet med en søt og aromatisk vaniljerabarbrakompotte. Perfekt som sommerdessert for å friske opp smaksløkene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1,8 kg rabarbrastilker, renset og kuttet i 2,5 cm lange biter (ca. 7 kopper)
- 1 2/3 kopper sukker
- 2 spiseskjeer lys mais sirup
- 3/4 kopp sukker
- 225 g rabarbrastilker, renset og skåret diagonalt i 0,6 cm tykke skiver (ca. 1 kopp)
- 2 dråper vanilje
- Spesialutstyr: iskremmaskin
Fremgangsmåte
- 1Lag sorbet: Bland sammen rabarbra, sukker og mais sirup i en tung kjele på 3 1/2 til 4 liter og la det stå, rør av og til, i 30 minutter (for å macerere). Kok blandingen over lav varme, rør hyppig, til rabarbraen har sluppet ut omtrent 2 kopper væske, 10 til 15 minutter. Øk varmen og la det småkoke, rør hyppig, til rabarbraen er veldig mør, 12 til 15 minutter. Mos blandingen i 2 omganger i en blender til den er veldig glatt (vær forsiktig når du blender varme væsker). Overfør puréen til en bolle, sett deretter bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og rør av og til til den er avkjølt, 10 til 15 minutter. Frys puréen i iskremmaskin, overfør deretter til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne, minst 1 time.
- 2Bland sammen rabarbra, sukker og mais sirup i en tung kjele på 3 1/2 til 4 liter og la det stå, rør av og til, i 30 minutter (for å macerere).
- 3Kok blandingen over lav varme, rør hyppig, til rabarbraen har sluppet ut omtrent 2 kopper væske, 10 til 15 minutter. Øk varmen og la det småkoke, rør hyppig, til rabarbraen er veldig mør, 12 til 15 minutter. Mos blandingen i 2 omganger i en blender til den er veldig glatt (vær forsiktig når du blender varme væsker). Overfør puréen til en bolle, sett deretter bollen i en større bolle med is og kaldt vann, og rør av og til til den er avkjølt, 10 til 15 minutter. Frys puréen i iskremmaskin, overfør deretter til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne, minst 1 time.
- 4Lag kompott mens puréen avkjøles: La sukker og 1 1/2 kopper vann småkoke i en kjele på 2 til 3 liter, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett rabarbraskivene og la det bare småkoke igjen, fjern deretter kjelen fra varmen og rør inn vanilje forsiktig (for å unngå å ødelegge rabarbraen). La blandingen avkjøles til romtemperatur, rør forsiktig en eller to ganger, ca. 30 minutter. Avkjøl, dekket, til den skal brukes. La sorbeten mykne i romtemperatur i 5 minutter, og server med kompott.
- 5La sukker og 1 1/2 kopper vann småkoke i en kjele på 2 til 3 liter, rør til sukkeret er oppløst. Tilsett rabarbraskivene og la det bare småkoke igjen, fjern deretter kjelen fra varmen og rør inn vanilje forsiktig (for å unngå å ødelegge rabarbraen). La blandingen avkjøles til romtemperatur, rør forsiktig en eller to ganger, ca. 30 minutter. Avkjøl, dekket, til den skal brukes.
- 6La sorbeten mykne i romtemperatur i 5 minutter, og server med kompott.