
Ingen oppskrift Oppskrift: Epler Foster
oppdag hvordan du lager deilige apples foster med vår enkle oppskrift. perfekt dessert for høstsesongen. rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 stang usaltet smør
- Et dryss vaniljeekstrakt
- Kanelstang
- En klype kosher salt
- 1/2 kopp brunt sukker, godt pakket
- 3 eller 4 faste epler, for eksempel Gala eller Fuji, skrellet, kjernet og delt i åtte deler
- Et dryss mørk rom
- Vanilje-, sjokolade-, kanel- eller sjokoladechip-is til servering
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Når skummet har lagt seg, tilsett vanilje, kanel og salt. Strø sukker jevnt over pannen og kok til det bobler.
- 2Fjern pannen fra varmen og legg eplene i ett lag på toppen. Sett pannen tilbake på komfyren og kok over middels varme til eplene er blanke og møre, ca. 5 til 7 minutter. Fjern pannen fra varmen og tilsett rom. Tenn forsiktig på rommet med en lang kjøkkenlighter. Sett pannen tilbake på varmen og kok, mens du rister forsiktig, til flammene har lagt seg. Overfør epleblandingen til serveringsskåler og server umiddelbart over iskrem.