Hello Fresh Mobile Banner
Bitter karamelliskrem

Bitter karamelliskrem

oppskrift på bitter karamell iskrem som er perfekt for varme sommerdager. enkel å lage med ingredienser du har hjemme. nyt en kremet og smakfull dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 teskje fersk sitronsaft
  • 2/3 kopp pisket krem
  • 1/8 teskje fleur de sel*
  • 9 store eggeplommer
  • 3/4 kopp sukker
  • 4 kopper helmelk
  • 1/2 kopp pisket krem
  • 1 spiseskje lys mais sirup
  • 1 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje fleur de sel*

Fremgangsmåte

  1. 1For karamell: Bland sukker, 1/2 kopp vann og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen; kok uten å røre til blandingen er veldig mørk ravfarget (men ikke brent), av og til sving panen og børst sidene med en våt kakepensel, ca. 10 minutter (tiden vil variere avhengig av størrelsen på pannen). Ta av varmen; tilsett fløte (karamellblandingen vil koke kraftig opp). Sett tilbake på middels varme og rør til eventuelle karamellbiter er oppløst og blandingen er litt tykkere, ca. 4 minutter. Rør inn fleur de sel. Avkjøl.
  2. 2For karamell: Bland sukker, 1/2 kopp vann og sitronsaft i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen; kok uten å røre til blandingen er veldig mørk ravfarget (men ikke brent), av og til sving panen og børst sidene med en våt kakepensel, ca. 10 minutter (tiden vil variere avhengig av størrelsen på pannen). Ta av varmen; tilsett fløte (karamellblandingen vil koke kraftig opp). Sett tilbake på middels varme og rør til eventuelle karamellbiter er oppløst og blandingen er litt tykkere, ca. 4 minutter. Rør inn fleur de sel. Avkjøl.
  3. 3For vaniljekrem: Visp eggeplommer og sukker i en stor bolle til de er godt blandet. Kok opp melk, fløte og mais sirup i en tykk, stor kjele. Varm opp den varme melken gradvis inn i eggeblandingen under visping. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over middels-lav varme til den er litt tykkere og et øyeblikkstermometer som settes inn i kremen viser 175°F (ca. 80°C), ca. 14 minutter. Sil kremen. Rør inn sitronsaft, vanilje og fleur de sel.
  4. 4For vaniljekrem: Visp eggeplommer og sukker i en stor bolle til de er godt blandet. Kok opp melk, fløte og mais sirup i en tykk, stor kjele. Varm opp den varme melken gradvis inn i eggeblandingen under visping. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over middels-lav varme til den er litt tykkere og et øyeblikkstermometer som settes inn i kremen viser 175°F (ca. 80°C), ca. 14 minutter. Sil kremen. Rør inn sitronsaft, vanilje og fleur de sel.
  5. 5Rør inn karamell i kremen. Avkjøl til den er kald, ca. 4 timer. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en beholder; dekk til og frys til den er fast, ca. 4 timer. (Kan lages 1 uke i forveien. Oppbevares frossen.)
  6. 6Rør inn karamell i kremen. Avkjøl til den er kald, ca. 4 timer. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  7. 7Kjør kremen i iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør iskremen til en beholder; dekk til og frys til den er fast, ca. 4 timer. (Kan lages 1 uke i forveien. Oppbevares frossen.)
  8. 8*En type havsalt som finnes i spesialbutikker for matvarer og noen supermarkeder.
  9. 9*En type havsalt som finnes i spesialbutikker for matvarer og noen supermarkeder.