Første snø, kirsebærpai med snøfnugg-sukkercookies

Første snø, kirsebærpai med snøfnugg-sukkercookies

oppskrift på en delikat kirsebærpai med snøfnugg-sukkercookies, perfekt for vinterens første snø. enkel å lage og fantastisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ½ kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 1 teskje kosher-salt
  • 3. ½ teskje bakepulver
  • 4. 225 gram (2 staver) kaldt usaltet smør, i terninger
  • 5. 4 til 6 spiseskjeer kaldt vann
  • 6. 1 kopp tranebær (ferske eller frosne)
  • 7. 1 kopp kirsebær (ferske eller frosne)
  • 8. 1 kopp skrelte og hakkede epler
  • 9. ½ kopp sukker
  • 10. ½ kopp appelsinjuice, pluss 1 spiseskje finrevet skall
  • 11. ½ teskje malt kanel
  • 12. 2 til 3 spiseskjeer maisstivelse blandet med ¼ kopp vann
  • 13. 3 spiseskjeer brandy
  • 14. Sukker Kokies, oppskrift følger
  • 15. 450 gram (4 staver) usaltet smør
  • 16. 4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 17. 1 kopp sukker
  • 18. 1 teskje vanilje
  • 19. 2 store egg
  • 20. Glasur og godteri til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En 23 cm paiform, paivekter og en kjevle.
  2. 22. Til bunnen: Forvarm ovnen til 190°C. Bland mel, salt, bakepulver og smør i en food processor. Puls til det får en fin, melaktig konsistens. Tilsett 4 spiseskjeer vann og puls til deigen begynner å samle seg. Klem deigen sammen med fingrene; hvis den ikke holder sammen, tilsett en spiseskje vann om gangen, puls mellom tilsetningene, til den gjør det.
  3. 33. Vend deigen ut på en melet overflate og arbeid den til den akkurat samler seg.
  4. 44. Form deigen til en disk, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 20 minutter.
  5. 55. Kjevle ut deigen på en melet overflate til ca. 3 mm tykk. Overfør den til en 23 cm paiform. Kutt eller juster kantene etter ønske.
  6. 66. Legg bakepapir over deigen og fyll med paivekter. Stek til den er fast, ca. 10–15 minutter. Fjern bakepapir og vekter.
  7. 77. Til fyllet: I en stor kjele, kombiner tranebær, kirsebær, epler, sukker, appelsinjuice og -zest, samt kanel. La det småkoke til tranebærene sprekker og kirsebærene og eplene er myke. Pass på at eplene ikke koker til mos. Hvis du bruker frosne tranebær og kirsebær, vent med eplene til de siste 5 minuttene og tilsett dem da. Tykk fyllet ved å røre inn maisstivelse blandet med litt vann. Rør i 1 minutt. Rør inn brandy og ta av varmen.
  8. 88. For å lage paisen: Fyll paibunnen med fyllet. Stek til det bobler, ca. 35–40 minutter. Avkjøl til det er lunt eller romtemperert. Topp med Sukker Kokies.
  9. 99. For Kokies: Forvarm ovnen til 190°C. I en kjøkkenmaskin med paddle-vedlegg, bland smør, mel, sukker, vanilje og egg på middels hastighet til godt blandet. Flatt ut deigen til en disk og pakk den inn i plast. La den hvile i kjøleskapet i minst 20 minutter.
  10. 1010. Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Stikk ut kokies med din favoritt kokjeutstikker.
  11. 1111. Legg kokies på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er lett sprø i kantene, ca. 9–11 minutter; juster etter tykkelse.
  12. 1212. La avkjøle, og pynt etter ønske.