
Linzer-hjertekjeks
Lær hvordan du lager deilige linzer heart cookies, perfekte for jul og spesielle anledninger. Enkel oppskrift med trinnvis veiledning for sprø og smakfulle kjeks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hele hasselnøtter
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 2/3 kopp sukker
- 2 store egg
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje salt
- 1 teskje sitronskall
- Melis, til å støve over
- 1 kopp bringebærsyltetøy uten frø
Fremgangsmåte
- 1Varm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Rist hasselnøttene til skallet blir mørkt og begynner å sprekke, ca. 15 minutter. Overfør dem til et rent kjøkkenhåndkle, og gni kraftig for å fjerne skallet; kast skallet. Legg nøttene i en food processor; puls til de er finhakket, til medium fin konsistens.
- 3Legg et bakepapir på to stekeplater; sett til side. I en bolle med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker på middels høy hastighet til det er lyst og kremaktig, ca. 2 minutter. Tilsett egg; pisk til det er jevnt, ca. 3 minutter. Rør inn vanilje.
- 4I en stor bolle, bland mel, hasselnøtter, bakepulver, kanel, salt og revet sitrusskall. Tilsett dette i smørblandingen; pisk til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Sett i fryseren til de er veldig faste, ca. 30 minutter.
- 5Strø rikelig med mel på en ren overflate, og kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Bruk en 7,5 cm hjerteformet kakeutstikker til å stikke ut 72 hjerter. For å lage toppene av kokiene, bruk en 2,5 cm hjerteformet utstikker til å stikke ut midten av 36 av hjertene.
- 6Overfør kokiene til de forberedte stekeplatene, og stek til de er gyldne, ca. 8 minutter. Overfør til en avkjølingsrist til de er helt avkjølt.
- 7Sikt lett over melis på toppen av kokiene. Smør ca. 1 teskje syltetøy på hver av bunnhalvdelene, og sett sammen halvdelene til sandwich. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 1 uke.