Hello Fresh Mobile Banner
Sveitsisk bladbeteempanadas

Sveitsisk bladbeteempanadas

oppskriften på swiss chard empanadas er enkel å følge og gir deilige, smakfulle småbakst. perfekt for en lett forrett eller snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 buntetter med Swiss Chard, vasket, endene trimmet, blader kuttet i små biter, stilker kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1 stor hvit løk, skrelt og hakket
  • 3/4 kopp revet Cotija-ost (eller modnet Romano eller Parmesan)
  • 1/4 kopp revet smeltet ost (Asadero, Manchego, Panela, Jack)
  • 1 egg, pisket, til eggebad
  • 1/2 teskje salt (eller etter smak, avhengig av saltinnholdet i ostene)
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • En klype limesaft
  • 2 kopper mel
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp kaldt talg (eller erstatt med 2 spiseskjeer olivenolje og usaltet smør)
  • 1 1/2 spiseskjeer usaltet smør, kaldt
  • Omtrent 1/3 kopp iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage deig: I en stor bolle blandes mel, salt, talg og smør. Bland lett med fingrene til deigen danner små biter på størrelse med erter. Rør inn isvann og elt lett til deigen former en ball. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1–2 timer eller over natten.
  2. 2For å lage fyllet: Varm olivenolje i en stekepanne og tilsett hakket løk, salt og pepper. Kok over moderat varme til løken er myk og begynner å bli lett gyllen. Tilsett chard-stilker og kok i ett eller to minutter, deretter tilsett chardbladene og kok til de er møre, ca. 3–4 minutter. Ta av varmen og avkjøl. Bland den avkjølte kokte charden med revet ost og smak til, juster krydderet etter behov.
  3. 3For å sette sammen empanadas: På en lett melet arbeidsflate kjevles deigen ut til ca. 3 mm tykkelse og kuttes ut 6 sirkler på ca. 13 cm hver eller 12 mindre sirkler. Legg fyllet på den ene halvdelen av hver sirkel, og la det være en kant. Fukt kantene på deigen med eggeblandingen, og brett deretter deigen over for å lukke fyllet. Forsegl kantene ved å trykke dem sammen med en gaffel. La empanadane hvile i minst 30 minutter før de stekes.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg empanadane på et bakepapirkledd stekebrett, pensle toppene med eggeblanding og dryss over nykvernet pepper. Med en skarp kniv, lag små snitt i toppen av hver empanada for å slippe ut damp. Stek i 30 minutter eller til deigen er gyllen. Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøles litt. Server varme eller romtempererte.