Banan- og karamellkake
oppskrift på bolo de banana caramelizada, en deilig karamellisert banankake som er perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 teskje mykt smør
- 2. 1 klype allsidig mel
- 3. 2 kopper hvitt sukker
- 4. 1 kopp vegetabilsk olje
- 5. 3 egg
- 6. 1 kopp melk
- 7. 2 kopper allsidig mel
- 8. 1 spiseskje bakepulver
- 9. Sirup:
- 10. 3/4 kopp hvitt sukker
- 11. 1/2 kopp vann
- 12. 4 store bananer, delt i to
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23-centimeters (9-tommers) bakeform og strø den med mel, og rist av overflødig mel.
- 22. Pisk 2 kopper sukker, olje og egg med en elektrisk mikser til det er kremaktig. Rør inn melk. Tilsett 2 kopper mel og bakepulver, og pisk til røren er jevn.
- 33. Bland ¾ kopp sukker og vann i en liten kjele. La det småkoke til sukkeret er oppløst og sirupen er klar og tykk, ca. 15–20 minutter.
- 44. Hell sirupen i den forberedte bakeformen. Legg bananhalvdelene oppå. Hell røren over bananene.
- 55. Stek kaken i den forvarmede ovnen til toppen er gyllenbrun og en kakepinne kommer ut ren når den stikkes inn i midten, ca. 40 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før du snur den opp på et fat.