Karamellisert fennikel

Karamellisert fennikel

oppskrift på karamellisert fennel, en søt og smakfull rett som passer som forrett eller tilbehør. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 fennikler, delt i to
  • 2 spiseskjeer kokosolje
  • 1/2 teskje havsalt, eller etter smak
  • 1/3 kopp hvitvin, delt
  • 1/4 kopp vann, eller etter behov
  • 1 spiseskje balsamicoeddik, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt av den hvite pæren nederst på hver fennikelfrukt, og spar de grønne toppene til andre formål, hvis ønskelig. Del hver fennikelfrukt i fire, og fjern kjernen. Skjær hver frukt i tynne skiver på tvers av fibrene.
  2. 2Smelt kokosolje i en støpejernspanne over høy varme; stek fennikelen til den er lett brunet, i 3 til 5 minutter. Krydre fennikelen med salt.
  3. 3Hell 1 til 2 spiseskjeer vin i pannen og kok opp mens du skraper opp de brune bitene av mat fra bunnen av pannen med en tresleiv. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, og tilsett resten av vinen og vann etter behov, til fennikelen er gyllenbrun og mør, omtrent 40 minutter.
  4. 4Ta pannen av varmen og vend fennikelen med balsamicoeddik.