Dill-hummus og ristet pitabrød i båter
oppskrift på frisk dill hummus servert med sprø ristet pita wedges, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. To 16-unse bokser med kikerter, avrent
- 1/4 kopp naturell yoghurt
- 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til pitabrødene
- 1/4 kopp sitronsaft
- 2 spiseskjeer fersk dill, hakket, pluss litt ekstra til pynt
- 1 teskje malt spisskummen
- 2 teskjeer sterk paprika, pluss litt ekstra til pynt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 pitabrød
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Matprosessor
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3I en matprosessor, tilsett 1 boks bønner, yoghurt, olivenolje, sitronsaft, dill, spisskummen og paprika. Kjør til det er jevnt. Tilsett den andre boksen bønner og kjør kort slik at bønnene blir innarbeidet, men fortsatt har litt tyggemotstand. Krydre med salt og pepper.
- 4Skjær hver pitabrød i 6 båter og legg dem på et stekebrett. Pensle lett med olivenolje, strø over salt, og stek i 5 minutter eller til de er sprø.
- 5Server med hummus, pyntet med dill og paprika.