Hummergryte

Hummergryte

Lær hvordan du lager en deilig lobster stew med vår enkle oppskrift. Perfekt for sjømatelskere som vil nyte en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 hummer (ca. 675 g hver)
  • 3 ss smør
  • 1 løk, hakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss Cognac
  • 7,5 dl vann
  • 12 aspargestopper
  • 12 skiver gul squash
  • 6 reddiker, delt i to
  • ¼ kopp nyhøstede erter
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Sitronsaft, etter smak
  • 1 ss fersk hakket kjørvel

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele med vann slik at det er omtrent en finger dypt. Kok opp, legg hummerne i hodet først, og damp dem i 4 minutter. Sil av og skyll under kaldt vann til de er avkjølt nok til å håndtere. Skrell hummerne, pakk inn kjøttet og oppbevar det i kjøleskapet til det skal brukes (du skal ha 4 hele klør og 2 halverte haler). Sett til side 12 hummerben. Behold skjellene, men kast kroppen. Hakk skjellene i småbiter med en hammer eller i en food processor.
  2. 2Varm 1 1/2 spiseskje smør i en stor stekepanne og kok løken til den er myk. Rør inn tomatpuréen og tilsett hummer-skjellene. Hell over Cognac og flamber. Når flammene har lagt seg, hell over 3 kopper/750 ml vann, og kok til væsken er redusert til 1 1/2 kopper/375 ml. Sil av, press ned på skjellene for å trekke ut all saften. Hell saften tilbake i stekepannen.
  3. 3Mens sausen reduseres, kok grønnsakene hver for seg i en kjele med kokende, saltet vann til de er al dente, 30 sekunder til 2 minutter, avhengig av grønnsaken. Når hver er ferdig, løft dem opp med en hullsleiv og dypp umiddelbart i en isvannbad for å bevare fargen.
  4. 4Kok hummerkraften i stekepannen opp til kok, uten lokk. Tilsett hummerne og pochér forsiktig i 3 minutter. Tilsett grønnsakene og kok videre i 2 minutter. Anrett en halv hale og en hel klør i hver av 4 suppetallerkener. Fordel grønnsakene jevnt rundt kjøttet. Du skal ha omtrent 1/4 kopp/60 ml saus per tallerken, så hvis det er for mye, kok det inn til det er riktig mengde, og visp inn resten av smøret på slutten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen over hummer og grønnsaker, dryss over chervil, og server.