Smørsalat med kylling og cherrytomater

Smørsalat med kylling og cherrytomater

lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med smørsalat, kylling og cherrytomater. perfekt for sommermåltider eller en lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 3. 3 spiseskjeer hakket fersk dill
  • 4. 2 spiseskjeer honning
  • 5. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 4 perfekte pannebrente kyllinglår, fettet fra pannen er reservert
  • 9. 4 tykke skiver rustikt brød, uten skorpe, revet i 2 cm biter
  • 10. 450 gram ferske kirsebær, fjernet stilk og stein, lett knust
  • 11. 3 hoder smørsalat, kjernet og revet i biter
  • 12. 4 reddiker, tynne skiver
  • 13. 1 spiseskje hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør; sett til side. Fjern sprø kyllinghud og riv i biter. Dra kyllingkjøttet av bena og riv i biter; kast bena. Sett til side hud og kjøtt. Varm kyllingfettet i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett brød i pannen og rist det, snu ofte, til det er gyllent og sprøtt, ca. 2 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper mens det fortsatt er varmt. Ha kyllingkjøttet i en stor bolle. Tilsett kirsebær, smør salat, reddiker og gressløk, og hell over vinaigrette; vend forsiktig for å blande. Fordel salaten på tallerkener og pynt med krutonger og kyllinghud.
  2. 22. Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør; sett til side. Fjern sprø kyllinghud og riv i biter. Dra kyllingkjøttet av bena og riv i biter; kast bena. Sett til side hud og kjøtt.
  3. 33. Varm kyllingfettet i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett brød i pannen og rist det, snu ofte, til det er gyllent og sprøtt, ca. 2 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper mens det fortsatt er varmt.
  4. 44. Ha kyllingkjøttet i en stor bolle. Tilsett kirsebær, smør salat, reddiker og gressløk, og hell over vinaigrette; vend forsiktig for å blande. Fordel salaten på tallerkener og pynt med krutonger og kyllinghud.