Smørsalat med kylling og cherrytomater
lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med smørsalat, kylling og cherrytomater. perfekt for sommermåltider eller en lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 2. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 3. 3 spiseskjeer hakket fersk dill
- 4. 2 spiseskjeer honning
- 5. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. 4 perfekte pannebrente kyllinglår, fettet fra pannen er reservert
- 9. 4 tykke skiver rustikt brød, uten skorpe, revet i 2 cm biter
- 10. 450 gram ferske kirsebær, fjernet stilk og stein, lett knust
- 11. 3 hoder smørsalat, kjernet og revet i biter
- 12. 4 reddiker, tynne skiver
- 13. 1 spiseskje hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør; sett til side. Fjern sprø kyllinghud og riv i biter. Dra kyllingkjøttet av bena og riv i biter; kast bena. Sett til side hud og kjøtt. Varm kyllingfettet i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett brød i pannen og rist det, snu ofte, til det er gyllent og sprøtt, ca. 2 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper mens det fortsatt er varmt. Ha kyllingkjøttet i en stor bolle. Tilsett kirsebær, smør salat, reddiker og gressløk, og hell over vinaigrette; vend forsiktig for å blande. Fordel salaten på tallerkener og pynt med krutonger og kyllinghud.
- 22. Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen. Krydre med salt og pepper etter smak. Rør; sett til side. Fjern sprø kyllinghud og riv i biter. Dra kyllingkjøttet av bena og riv i biter; kast bena. Sett til side hud og kjøtt.
- 33. Varm kyllingfettet i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett brød i pannen og rist det, snu ofte, til det er gyllent og sprøtt, ca. 2 minutter. Ta opp med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper mens det fortsatt er varmt.
- 44. Ha kyllingkjøttet i en stor bolle. Tilsett kirsebær, smør salat, reddiker og gressløk, og hell over vinaigrette; vend forsiktig for å blande. Fordel salaten på tallerkener og pynt med krutonger og kyllinghud.