Fem-krydderkjegler

Fem-krydderkjegler

oppskrift på fem-spice cones som er perfekte som snacks eller dessert. enkel å lage og full av smak. prøv denne deilige oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/3 kopp melis
  • 1 1/4 teskjeer kinesisk fem-spice pulver
  • 1/8 teskje salt
  • 1/2 kopp helmelk
  • 1 stort egg
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss litt ekstra til smøring av pizzelljernet
  • Spesialutstyr: en elektrisk pizzelljerm; en 5 1/2-tommers konisk pizzellform

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen alle ingrediensene unntatt ekstra smør i en bolle til det er jevnt. La røren stå i kjøleskapet, dekket, i 1 time. Varm opp pizzellemaker og børst lett toppen og bunnen av pizzellformene med smør. Hell 1 spiseskje røre i bunnen av hver pizzellform. Lukk lokket og kok opp røren til den er gyllen, ca. 2 minutter. Arbeid raskt (pizzellene er bare bøyelige mens de er varme), og skrell av én pizzelle. Pakk den rundt en kjegleform, overlapp endene og klem spissen lukket. Hold kjeglen på plass til den stivner, ca. 5 sekunder, og skyv den deretter av formen. Gjenta med resten av pizzellene. Lag flere pizzeller og kjegler på samme måte.
  2. 2Visp sammen alle ingrediensene unntatt ekstra smør i en bolle til det er jevnt. La røren stå i kjøleskapet, dekket, i 1 time.
  3. 3Varm opp pizzellemaker og børst lett toppen og bunnen av pizzellformene med smør. Hell 1 spiseskje røre i bunnen av hver pizzellform. Lukk lokket og kok opp røren til den er gyllen, ca. 2 minutter.
  4. 4Arbeid raskt (pizzellene er bare bøyelige mens de er varme), og skrell av én pizzelle. Pakk den rundt en kjegleform, overlapp endene og klem spissen lukket. Hold kjeglen på plass til den stivner, ca. 5 sekunder, og skyv den deretter av formen. Gjenta med resten av pizzellene. Lag flere pizzeller og kjegler på samme måte.