Lina og Jens' deilige veganske sjokoladeis

Lina og Jens' deilige veganske sjokoladeis

oppskrift på en deilig vegansk sjokoladeisk krem laget av lina og jens. enkel å lage, perfekt for sommeren eller når du har lyst på noe søtt og kaldt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 7 ounces mørk sjokolade, hakket
  • 1 1/4 kopper aquafaba
  • 1/2 teskje xanthan gum
  • 1/2 kopp melis
  • 2 teskjeer vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt sjokoladen i en bolle plassert over et vannbad med småkoking, og rør jevnlig. Skrap ned sidene med en silikonspatel for å unngå at det brenner seg. La det avkjøle litt, ca. 10 minutter.
  2. 2Hell aquafabaen i en bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Pisk på høy hastighet til det blir luftig og firedoblet i volum, ca. 1 minutt. Tilsett xanthangummi og pisk i 30 sekunder. Tilsett melis og vaniljesukker; fortsett å piske til skummet er fast og blankt, ca. 2 minutter til.
  3. 3Vend forsiktig den smeltede sjokoladen inn i det piskede skummet til det er godt blandet. Overfør til en beholder med lokk.
  4. 4Sett i fryseren til det er fast, ca. 8 timer eller over natten.