Muffinformede iskremkaker
Lær hvordan du lager deilige muffin tin iskremkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfester og varme dager. Rask, enkel og smakfull dessert!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper grahamskjermkjeks smuler
- 1/2 kopp melis
- 1/3 kopp smeltet smør
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver (valgfritt)
- 2 liter vaniljeis, eller etter behov, lett myknet
- 2 kopper frossen pisket krem, tint, eller etter behov (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Bland grahamkjeks-smuler, melis, smør og kakaopulver i en bolle; fordel blandingen i 12 muffinsformer og trykk den ned i bunnen for å danne en jevn bunn i hver.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Flytt dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 4Fyll hver av de avkjølte bunnen med nok iskrem til å fylle 3/4 av muffinsformene. Topp med pisket krem for å fylle helt opp.
- 5Sett muffinsformene i fryseren til iskremen og kremen er stiv, ca. 4 timer.
- 6Når de skal serveres, dypp hver muffinsform i en bolle med varmt vann i ca. 5 sekunder, og snu dem opp ned på en tallerken.


