Muffinformede iskremkaker

Muffinformede iskremkaker

Lær hvordan du lager deilige muffin tin iskremkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfester og varme dager. Rask, enkel og smakfull dessert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper grahamskjermkjeks smuler
  • 1/2 kopp melis
  • 1/3 kopp smeltet smør
  • 1/4 kopp usøtet kakaopulver (valgfritt)
  • 2 liter vaniljeis, eller etter behov, lett myknet
  • 2 kopper frossen pisket krem, tint, eller etter behov (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland grahamkjeks-smuler, melis, smør og kakaopulver i en bolle; fordel blandingen i 12 muffinsformer og trykk den ned i bunnen for å danne en jevn bunn i hver.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Flytt dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
  4. 4Fyll hver av de avkjølte bunnen med nok iskrem til å fylle 3/4 av muffinsformene. Topp med pisket krem for å fylle helt opp.
  5. 5Sett muffinsformene i fryseren til iskremen og kremen er stiv, ca. 4 timer.
  6. 6Når de skal serveres, dypp hver muffinsform i en bolle med varmt vann i ca. 5 sekunder, og snu dem opp ned på en tallerken.