Rotgrønnsakmos

Rotgrønnsakmos

Lær hvordan du lager en deilig og enkel rotgrønnsaksmos, perfekt som tilbehør til middagen. Perfekt for en sunn og smakfull rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 Yukon Gold-poteter
  • 2. 4 pastinakker
  • 3. 2 gulrøtter
  • 4. 2 salsify
  • 5. 1/4 kopp 35-prosent kremfløte
  • 6. 1/4 kopp smør
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Krabbesalat
  • 9. 3 Yukon Gold-poteter
  • 10. 2 kopper krabbekjøtt, renset for skjell
  • 11. 1/4 kopp majones
  • 12. 1 teskje Dijon-sennep
  • 13. 2 grønne løk, finhakket
  • 14. 1/2 kopp finhakket fersk gressløk
  • 15. Salt og nykvernet svart pepper
  • 16. Olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok alle potetene, pastinakkene, gulrøttene og salsifyen i saltet kokende vann i omtrent 30 minutter, eller til de er møre. Tilsett innsiden av potetene i resten av grønnsakene. Mos grønnsakene sammen med fløten og smøret. Krydre grønnsakene med salt og pepper etter smak. Hold varme.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Stek potetene til de er myke, omtrent 40 minutter avhengig av størrelsen.
  4. 44. Varm opp oljen i en dypfryer til 190 grader Celsius.
  5. 55. Ta potetene ut av ovnen. Skjær ut innmaten og overfør den til en bolle til bruk i rotgrønnsakspuréen, oppskriften følger. Legg potetskinnene i frityrgryten til de blir brune og sprø. Ta ut skinnene, legg dem på tørkepapir og krydre med salt og pepper etter smak. La dem avkjøle til romtemperatur.
  6. 66. Bland krabben med majones, Dijon-sennep, grønn løk og gressløk. Krydre blandingen med salt og pepper etter smak. Fyll potetskinnene med krabbeblandingen.