Rotgrønnsakmos
Lær hvordan du lager en deilig og enkel rotgrønnsaksmos, perfekt som tilbehør til middagen. Perfekt for en sunn og smakfull rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 Yukon Gold-poteter
- 2. 4 pastinakker
- 3. 2 gulrøtter
- 4. 2 salsify
- 5. 1/4 kopp 35-prosent kremfløte
- 6. 1/4 kopp smør
- 7. Salt og nykvernet svart pepper
- 8. Krabbesalat
- 9. 3 Yukon Gold-poteter
- 10. 2 kopper krabbekjøtt, renset for skjell
- 11. 1/4 kopp majones
- 12. 1 teskje Dijon-sennep
- 13. 2 grønne løk, finhakket
- 14. 1/2 kopp finhakket fersk gressløk
- 15. Salt og nykvernet svart pepper
- 16. Olje, til steking
Fremgangsmåte
- 11. Kok alle potetene, pastinakkene, gulrøttene og salsifyen i saltet kokende vann i omtrent 30 minutter, eller til de er møre. Tilsett innsiden av potetene i resten av grønnsakene. Mos grønnsakene sammen med fløten og smøret. Krydre grønnsakene med salt og pepper etter smak. Hold varme.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Stek potetene til de er myke, omtrent 40 minutter avhengig av størrelsen.
- 44. Varm opp oljen i en dypfryer til 190 grader Celsius.
- 55. Ta potetene ut av ovnen. Skjær ut innmaten og overfør den til en bolle til bruk i rotgrønnsakspuréen, oppskriften følger. Legg potetskinnene i frityrgryten til de blir brune og sprø. Ta ut skinnene, legg dem på tørkepapir og krydre med salt og pepper etter smak. La dem avkjøle til romtemperatur.
- 66. Bland krabben med majones, Dijon-sennep, grønn løk og gressløk. Krydre blandingen med salt og pepper etter smak. Fyll potetskinnene med krabbeblandingen.