Sommergrønnsaker i en kremet chilikremostsaus

Sommergrønnsaker i en kremet chilikremostsaus

en deilig oppskrift med friske sommergrønnsaker i en kremet chilli-ostesaus, perfekt for sommermåltider og sosiale anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund zucchini (5 små), vasket men ikke skrelt, og kuttet i 1/4-tommers terninger
  • Salt og pepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket, ca. 1 kopp
  • 1 stor moden tomat, hakket, ca. 200 gram
  • 2 kopper ferske maiskjerner, skåret av maiskolben, eller en 10-unse pakke frossen mais, eller en 16-unse boks med vanlig mais, drenert
  • 2 poblano-chili, ristet, skrelt og finhakket
  • 1/2 boks (ca. 150 ml) kondensert skummet melk
  • 1/2 pund lavfett, ikke fettfri, hvit Cheddar-ost, i terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Legg squashen i en middels stor kjele med 1 kopp vann; krydre lett med salt og pepper. Kok opp og la det småkoke, under lokk, på middels varme i 2 minutter. Sett til side uten å helle av vannet.
  2. 2Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på høy varme til den er varm, men ikke røykende. Reduser varmen litt og tilsett hvitløk og løk. Kok under omrøring til løken er gjennomsiktig, ca. 2 minutter. Rør inn tomaten og kok til væsken delvis har fordampet, ca. 5 minutter. Rør inn mais og poblanos og la det småkoke i ytterligere 5 minutter.
  3. 3Tilsett squashen og kokevannet sammen med den fordampede melken i mais- og chiliblandingen, og kok opp. Reduser varmen til lav, rør inn Cheddar-osten, og kok bare til den smelter. Server umiddelbart.