Sauerspann med kjøtt på fars måte
Lær hvordan du lager shepherd's pie på daddy's måte. Enkel oppskrift, perfekt for en mettende og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 mellomstore poteter, skrellet og hakket
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 6 skiver amerikansk ost
- 1 (10,75 unser) boks kondensert gylden soppsuppe
- 3 teskjeer smør (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 2Legg potetene i en stor kjele med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og kok i 8 til 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og mos potetene.
- 3Mens potetene koker, smuldre kjøttdeigen i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek og rør til det er jevnt brunt. Sil av fettet, og rør inn soppsuppen. Overfør blandingen til en 20 cm (8 tommer) kvadratisk ildfast form, og legg osteskivene over kjøttet. Fordel den moste poteten jevnt over toppen. Legg smør i små klatter på toppen.
- 4Stek i 20 til 25 minutter i den forvarmede ovnen, eller til toppen er gyllenbrun.