Kalv Marsala

Kalv Marsala

oppskrift på veal marsala, en klassisk italiensk rett med mørt kalvekjøtt og smakfull sopp- og vinsaus. perfekt for en spesiell anledning eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,0 kg kalvekjøttskiver
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje krydder-salt
  • 1/2 kopp smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 340 g ferske sopp, delt i fire
  • 1/4 kopp Marsala-vin

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kjøttet på en solid, jevn overflate, eller mellom ark av vokspapir, og bank det tynt med en kjøtthammer eller fuktet kjøttkutter, med en skliende bevegelse.
  2. 2I en grunn skål, bland mel og krydder-salt. Vend kotelettene i melet, og la dem hvile i 15 minutter på en rist.
  3. 3I en stor stekepanne over middels høy varme, smelt smør med olje. Stek kotelettene på begge sider til de er brune. Tilsett sopp, reduser varmen til lav, dekk til og kok i 10 minutter.
  4. 4Hell i Marsala og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, til kalven er mør og sausen er varm. Server umiddelbart.