Kalv Marsala
oppskrift på veal marsala, en klassisk italiensk rett med mørt kalvekjøtt og smakfull sopp- og vinsaus. perfekt for en spesiell anledning eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,0 kg kalvekjøttskiver
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje krydder-salt
- 1/2 kopp smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 340 g ferske sopp, delt i fire
- 1/4 kopp Marsala-vin
Fremgangsmåte
- 1Legg kjøttet på en solid, jevn overflate, eller mellom ark av vokspapir, og bank det tynt med en kjøtthammer eller fuktet kjøttkutter, med en skliende bevegelse.
- 2I en grunn skål, bland mel og krydder-salt. Vend kotelettene i melet, og la dem hvile i 15 minutter på en rist.
- 3I en stor stekepanne over middels høy varme, smelt smør med olje. Stek kotelettene på begge sider til de er brune. Tilsett sopp, reduser varmen til lav, dekk til og kok i 10 minutter.
- 4Hell i Marsala og la det småkoke i ytterligere 5 minutter, til kalven er mør og sausen er varm. Server umiddelbart.