Deilig laks med feta-krust
oppskrift på en smakfull laksefilet med feta-omrøring, perfekt for en sunn og smakfull middagsopplevelse
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (900 gram) laksefilet, ben fjernet
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/3 kopp lett majones
- 1 spiseskje lett kremost
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 teskje balsamicoeddik
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1/2 teskje paprika, malt
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 teskje hvitløkpulver
- 1/3 kopp panko (japanske brødsmuler) eller vanlig tørr brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie og pensle lett med olje. Legg laksen på folien og sett til side.
- 2Bland sammen fetaost, majones, kremost, Dijon-sennep, balsamicoeddik, salt, pepper, paprika, løkpulver og hvitløkpulver i en bolle til det er jevnt. Fordel blandingen over laksen, og strø deretter panko over toppen, slik at det dekker helt.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til laksen lett kan flakes med en gaffel, ca. 35 til 45 minutter.