Eple- og valnøttgalette med ingefær

Eple- og valnøttgalette med ingefær

Lær hvordan du lager en deilig apple-walnut-ginger galette med sprø bunn og fyldig smak. Perfekt for høst- og vinterkaker eller som en elegant dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 store epler (Pink Lady eller Gala), skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 1/4 kopp hakkede valnøtter
  • 1/4 kopp hakket krystallisert ingefær
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer brunt sukker, delt
  • 1 spiseskje allsidig mel
  • 3/4 teskje kanel
  • 1 transfettfri paibunn (for eksempel Whole Foods' eller hjemmelaget, nok til en 23-centimeters pai)
  • Vegetabilsk oljespray for koking

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. I en bolle, vend epler med valnøtter, ingefær, 2 spiseskjeer sukker, mel og kanel. Rull ut paideigen til en 30 cm stor sirkel, ca. 3 mm tykk. Smør et bakepapirkledd stekebrett med matlagingsspray; legg paideigen på brettet. (Det er greit om deigen henger litt over kanten.) Fordel epleskivene i ett lag i en sirkel ca. 8 cm fra kanten av deigen; fyll inn sirkelen med flere skiver. Skrap eventuelle rester av valnøtter og ingefær fra bollen over eplene. Brett forsiktig kantene av deigen over den ytre kanten av eplefyllet for å danne en tykk skorpe. Spray den ytre kanten av deigen med matlagingsspray; strø resten av de 2 teskjeene sukker over. Stek til skorpen er gyllenbrun og eplene er myke, ca. 35 minutter. Skjær i 8 stykker og server.