Mangopudding
oppskrift på mango puddings, en frisk og søt dessert perfekt for sommeren. enkel å lage, krever få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2 1/4 til 2 3/4 pund veldig modne mangoer (4 eller 5)
- 2. 1 (1/4 unser) pakke smakløs gelatin
- 3. 1 1/4 kopper vann
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 3/4 kopp hermetisk kondensert melk
- 6. Pynt: 1 mango, skrelt, kjernet og i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Skrell og kjern ut mangoene, deretter mos dem i en food processor til en jevn puré (du skal ha ca. 2 1/3 kopper puré). Sil puréen gjennom en middels finmasket sikt i en bolle for å fjerne eventuelle fibre, og skrap bunnen av siktet med en slikkepott av gummi (kast fibrene). Dryss gelatin over 1/4 kopp vann i en liten bolle og la det stå i ett minutt for å myke opp. Varm sukker og resten av koppen med vann i en liten kjele over moderat høy varme, rør om til sukkeret er oppløst, og tilsett deretter gelatinblandingen og rør til den er oppløst. Tilsett den moste mangoen og varm opp, mens du rører, bare til blandingen nesten når kokepunktet. Ta av varmen, og rør inn den kondenserte melken til det er godt blandet. La det avkjøle til romtemperatur, rør av og til, i ca. 30 minutter. Fordel blandingen i 8 glass à 1/2 kopp og sett dem i kjøleskapet, dekket, i minst 8 timer og opptil 24 timer (for å utvikle smakene; puddingen vil være mykfast).