Lett sitronbærcheesecake
oppskrift på en frisk og lett sitron- og bær ostekake, perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Non-stick kokespray
- 2. 3/4 kopp (60 g) fullkornsgrahamkjeks-smuler (noen ganger bruker jeg amaretti-kjeks som erstatning)
- 3. 2 kopper (480 ml) lett cottage cheese
- 4. 1 (225 g) pakke lett kremost
- 5. 3 store egg
- 6. 3/4 kopp (150 g) sukker, pluss litt mer til bærene
- 7. 1 ss revet sitronskall
- 8. 1/4 kopp (60 ml) fersk sitronsaft
- 9. 2 ss hvetemel
- 10. 1 ts vaniljeekstrakt
- 11. Skivede jordbær, bringebær og bjørnebær
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Spray en 23 cm (9 tommer) rund springform med kokespray.
- 22. Bruk en målekopp til forsiktig å presse grahamkjeks-smulene ned i bunnen av den forberedte formen. Spray bunnen med kokespray. Bunnen vil ikke bli veldig tykk.
- 33. I en blender, kombiner cottage cheese, kremost, egg, sukker, sitronskall, sitronsaft, mel og vanilje, og blend til jevnt. Hell blandingen i bunnen og stek i 40 minutter. La den avkjøle helt. Sett den i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten.
- 44. Vend bærene med en liten klype sukker. Server ostekaken kald, og topp hver skive med litt av bærene.