Lett sitronbærcheesecake

Lett sitronbærcheesecake

oppskrift på en frisk og lett sitron- og bær ostekake, perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Non-stick kokespray
  • 2. 3/4 kopp (60 g) fullkornsgrahamkjeks-smuler (noen ganger bruker jeg amaretti-kjeks som erstatning)
  • 3. 2 kopper (480 ml) lett cottage cheese
  • 4. 1 (225 g) pakke lett kremost
  • 5. 3 store egg
  • 6. 3/4 kopp (150 g) sukker, pluss litt mer til bærene
  • 7. 1 ss revet sitronskall
  • 8. 1/4 kopp (60 ml) fersk sitronsaft
  • 9. 2 ss hvetemel
  • 10. 1 ts vaniljeekstrakt
  • 11. Skivede jordbær, bringebær og bjørnebær

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Spray en 23 cm (9 tommer) rund springform med kokespray.
  2. 22. Bruk en målekopp til forsiktig å presse grahamkjeks-smulene ned i bunnen av den forberedte formen. Spray bunnen med kokespray. Bunnen vil ikke bli veldig tykk.
  3. 33. I en blender, kombiner cottage cheese, kremost, egg, sukker, sitronskall, sitronsaft, mel og vanilje, og blend til jevnt. Hell blandingen i bunnen og stek i 40 minutter. La den avkjøle helt. Sett den i kjøleskapet i minst 4 timer, eller over natten.
  4. 44. Vend bærene med en liten klype sukker. Server ostekaken kald, og topp hver skive med litt av bærene.